Zar on treba nekome da se pravda?
AP Photo/Alastair Grant

 

Posle svega što je učinio...

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala ovogodišnjeg Vimbldona nakon pobede nad Denisom Kudlom i tako zakazao okršaj sa mladim Čileancem Kristijanom Garinom.

Novi ubedljiv trijumf srpskog asa ostao je u senci uvreda koje su stizale sa tribina na račun Srbina, a njegova reakcija usled izliva emocija naišla je na osudu određenog dela teniske javnosti.

- Znate da 90 odsto mečeva igram protiv publike, terena, protivnika i svih živih. To je nešto na šta sam navikao, ali sam čovek od krvi i mesa, ne mogu uvek da ostanem smiren. Kada me neko isprovocira, kada to pređe granicu ukusa, sportskog ponašanja i poštovanja, onda mu pokažem gde mu je mesto. Nije bilo na srpskom - rekao je Novak nakon meča.

Zar on treba nekome da se pravda?

AP Photo/Alberto Pezzali

 

Ali... hajde da postavimo jedno sasvim obično pitanje: 

Da li Novak zaista treba nekome da se pravda?

Poznato je koliko ga strana publika, a naročito britanska, ne podnosi. Vrlo rado bi mu videli leđa već na početku turnira, ali zašto bi Novak uopšte tražio opravdanje za bilo šta?

Čovek koji je postao legenda za života, još na početku pandemije korona virusa upatio 1.000.000 evra bolnicama u Srbiji, Italiji, Španiji...

Kupio skener za KBC "Dragiša Mišović", pomogao da mala Sofija dođe do Sjedinjenih Američkih Država tako što je platio privatan avion, pomogao svojim donacijama kada su Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku pogodila poplave. Svakoga dana i na svakom mestu pokazuje šta su prave vrednosti. Nebrojano puta je pokazao da je pravi uzor mladima, sjajan otac, muž i pre svega čovek.

Zar on treba nekome da se pravda?

EPA-EFE/NEIL HALL

 

Ovo čak i nije sve od onoga što je Nole uradio tokom života. Njegova i Jelenina fondacija je već pomogla, a tek će u budućnosti pomoći mnogima.

Zar je ovo malo? 

Posle svega nabrojanog, opet dolazimo do pitanja, zašto bi se Đoković pravdao nekome?

Svako ko želi da kaže nešto loše o Novaku, samo neka izdvoji jednu stvar od nabrojanih i neka se zapita da li je Nole zaslužio da se na terenu ne bori samo protiv rivala sa druge strane mreže? Da li je zaslužio torturu kakvu dobija gotovo na svakom turniru, a naročito u Velikoj Britaniji? 

Da li je?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Mimi

04.07.2021 08:03

Nole, ti si naš ponos, humanista, najinteligentniji i najbolji sportista koji je svaki meč izneo do kraja dostojanstveno iako skoro svaki put igraš i protiv publike i nikoga nisi uvredio... E to je uspeh... BITI ČOVEK Volimo te Nole, znaj mi smo uz tebe...

Vuk

04.07.2021 08:04

Nole živio, srećno. Zlotvor može biti samo zlotvor, PSI LAJU VETAR NOSI.

Mikelle Ns

04.07.2021 08:37

Covek je ali ubedljivo NAJJACI I NAJBOLJI predstavnik srbije u svetu. Nikada niko nije toliko uradio za promociju Srbije. Verovatno dugo i nece. Hvala ti Novace, za toliko puta odslusanu himnu, i kada putujemo po svetu, mi "Losi Srbi", i ko nije cuo za nas, samo kazemo...Novak Djokovic, i sve im je jasno... Sve to sto radis, odlicno radis, da si nam ziv i zdrav jos dugo,dugo.

Milan

04.07.2021 09:09

Zapadni Srbomrzci, zavidni kompleksi rani.