STIGAO ODGOVOR SA VIMBLDONA! Ovo će zanimati sve, a posebno Novaka!
Tanjug/Ap

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u odličnoj formi i mnogi su više zabrinuti da ne doživi neku povredu od brojnih padova, nego što razmišljaju o njegovim rivalima.

Nije Novak jedini, brojni igrači su se žalili kako je trava ove godine na Vimbldonu jako klizava i opasna.

Tim povodom oglasili su se i organizatori Grend slema u Londonu. 

U zvaničnom saopštenju koje su izdali tim povodom kaže se da ništa neobično nije bilo u načinu pripreme terena u odnosu na ranije godine.

"Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je proveravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtevalo da krov na Central kortu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu", kažu sa Vimbldona.

STIGAO ODGOVOR SA VIMBLDONA! Ovo će zanimati sve, a posebno Novaka!

EPA

 

Trebalo bi da tereni budu sve sigurniji kako turnir odmiče.

"Ovo je vreme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečem što smatramo prirodnom podlogom. Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji. Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena proveravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Iskusili smo do sada skoro sve kombinacije vremenskih uslova. Timovi primenjuju poslednju tehnologiju, pripremeju se za sve vremenske promene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način", zaključuje se u saopštenju Vimbldona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading