NESHVATLJIVE ODLUKE! Oglasio se Novak Đoković i tenisku javnost digao na noge
Alo, Marko Metlaš

Najbolji teniser planete Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama u vezi sa 30-godišnjim planom ATP i ispred organizacije PTPA saopštenjem pozvao da se odloži glasanje o usvajanju plana ATP.

Đoković je objavio saopštenje PTPA uz poruku:

”Hvala svima na porukama podrške. Trudimo se da postavimo prava pitanja. Kako će na sve nas uticati 30-godišnji plan ATP?”

U saopštenju se, navodi:

”Želimo svima da se zahvalimo na velikoj podršci koju smo dobili. Vasek Pospišil i ja smo vredno radili na našoj misiji i našem pokretu uz pomoć brojnih drugih igrača i čitavog PTPA tima. PTPA su napravili igrači kako bi pomogli igračima i verujemo da će transparentnost biti od koristi za tenisere koji se bore da žive od tenisa, ne samo za one koje viđate u naslovima. Zbog toga želimo da odložimo glasanje o 30-godišnjem planu ATP dok se igrači ne edukuju o tome kako će taj plan uticati na njihovo zdravlje, dobrobit, prava i sposobnost da zarade novac. Period od 30 godina je izuzetno dug i potrebna nam je transparentnost. Poslali smo mnoge zvanične zahteve u kojima smo sa poštovanjem apelovali da se odloži glasanje. Neshvatljivo je da će glasanje biti 27. juna, a mnogi igrači nisu na pravi način ni informisani o planu. Želimo da budemo jasni – mi ne kažemo da je plan loš, već samo da igrači moraju da raspolažu većom količinom informacija.”

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading