NESHVATLJIVE ODLUKE! Oglasio se Novak Đoković i tenisku javnost digao na noge
Alo, Marko Metlaš

Najbolji teniser planete Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama u vezi sa 30-godišnjim planom ATP i ispred organizacije PTPA saopštenjem pozvao da se odloži glasanje o usvajanju plana ATP.

Đoković je objavio saopštenje PTPA uz poruku:

”Hvala svima na porukama podrške. Trudimo se da postavimo prava pitanja. Kako će na sve nas uticati 30-godišnji plan ATP?”

U saopštenju se, navodi:

”Želimo svima da se zahvalimo na velikoj podršci koju smo dobili. Vasek Pospišil i ja smo vredno radili na našoj misiji i našem pokretu uz pomoć brojnih drugih igrača i čitavog PTPA tima. PTPA su napravili igrači kako bi pomogli igračima i verujemo da će transparentnost biti od koristi za tenisere koji se bore da žive od tenisa, ne samo za one koje viđate u naslovima. Zbog toga želimo da odložimo glasanje o 30-godišnjem planu ATP dok se igrači ne edukuju o tome kako će taj plan uticati na njihovo zdravlje, dobrobit, prava i sposobnost da zarade novac. Period od 30 godina je izuzetno dug i potrebna nam je transparentnost. Poslali smo mnoge zvanične zahteve u kojima smo sa poštovanjem apelovali da se odloži glasanje. Neshvatljivo je da će glasanje biti 27. juna, a mnogi igrači nisu na pravi način ni informisani o planu. Želimo da budemo jasni – mi ne kažemo da je plan loš, već samo da igrači moraju da raspolažu većom količinom informacija.”

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading