KRAJ VELIKE KARIJERE! Viktore, hvala na svemu!
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u glavni žreb Vimbldona tako da je mečom protiv Brendona Nakašime okončao karijeru.

Troicki ima 35 godina i obavlja funkciju selektora teniske reprezentacije Srbije.

Viktor Troicki sam sebi najveći protivnik

Troicki je jedan od onih tenisera koji uvek privlači pažnju i retko koga ostavlja ravnodušnim.

Sa kim god da je igrao, šou je bio zagarantovan, premda su njegovi navijači često grickali nokte, "čupali kosu", verovatno i razbijali neki predmet u stanu. Nepisano je pravilo da Viktor igra dramatične mečeve koji obiluju oscilacijama.

Osvojio je tri ATP titule (Moskva 2010, Sidnej 2015. i 2016. godine). Najbolji renking u karijeri bilo mu je 12. mesto na kome se našao 2011. Nikada nije prošao dalje od četvrtog kola na nekom Grend slemu.

Ima i dve titule u dublu, 2010. u Bangkoku je pobedio sa Krisfoerom Kasom, a 2017. u Sofiji sa svojim prethodnikom na mestu selektora reprezentacije, Nenadom Zimonjićem.

Da li je mogao više? Jeste, nesumnjivo. Ali, to je Troicki. Kako je i sam jednom prilikom izjavio, on je sam sebi najveći protivnik. 

Ima li boljeg primera od Rolan Garosa 2011. godine, kada je u 1/16 finala poražen od tada sjajnog Endija Mareja. Vodio je tada Troicki sa 2:0 u setovima, uspeo je Britanac da se vrati i uvede meč u peti set, gde je Viktor imao veliku prednost, ali je na kraju poražen 7:5 u odlučujućem setu.

Znao je Viktor da često uđe u raspravu sa sudijama, ali i da nas sve zabavi. Tako je jednom uzeo kameru, kako bi snimio trag loptice.

Viktor i Dejvis kup

Bez ikakve dileme Viktor je najveći uspeh ostvario 2010. godine kada je sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije osvojio popularnu "Salataru".

Uvek je Troicki davao svoj maksimum kada je igrao za reprezentaciju. 

Za reprezentaciju je igrao od 2008. godine, nastupio je u 24 duela koje je Srbija imala, a na terenu je bio 40 puta predstavljajući našu zemlju. 

Te 2010. godine u odlučujućem meču velikog finala protiv Francuske pobedio je Mikaela Ljodru za istorijski uspeh reprezentacije Srbije. 

KRAJ VELIKE KARIJERE! Viktore, hvala na svemu!

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

 

Sada je selektor našeg tima i ima jasan cilj, osvajanje titula na ekipnim takmičenjima. Ove godine je Viktor imao debi na ATP kupu, ali je Srbija poražena od Nemačke. Međutim, nema dileme da će se vrlo brzo ukazati nova prilika da se Srbija popne na krov sveta. 

Viktore, jedno veliko hvala za sve što si uradio za Srbiju!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Šane

24.06.2021 18:57

Kako je i sam jednom prilikom izjavio, on je sam sebi najveći protivnik.  A selektor, sve namešteno, i i zvuci stvarno, sami sebi najveci protivnici. Eto nam ga na!