NIJE DOBRO! Svet tenisa u strahu za Rodžera Federera!
EPA

Švajcarski teniser Rodžer Federer (39) prijavio se za predstojeći Vimbldon. Nakon što se vratio na veliku scenu i zaigrao na Rolan Garosu, a onda odlučio da se povuče pred četvrtfinale, mnogi se plaše za zdravlje nekada prvog igrača sveta.

Rizik od povrede je ogroman, naročito u godinama u kojima je Rodžer. Svestan je i on da ne može do kraja, ali je onda pitanje zašto se uopšte i pojavljuje na turniru. Tako misle i legendarni Mats Vilander kao i Aleks Koreča.

- Moj najveći strah je da on i dalje nije fizički na sto odsto. Potrebno mu je da prve nedelje na Vimbldonu bude baš ubedljiv kako bi sačuvao svežinu i odmornost da bude na sto odsto u drugoj nedelji. U tom slučaju bi mogao da bude opasan. Nekada su samo dvojica ili trojica igrača mogli da ga pobede ali trenutno postoji mnogo tenisera koji mogu da mu nanesu štetu - kaže Koreča.

NIJE DOBRO! Svet tenisa u strahu za Rodžera Federera!

EPA

 

Vilander sa druge strane smatra da taj broj i dalje nije veliki.

- Postoje dobri igrači koji ne umeju da igraju na travi. Federer je specijalista za ovu podlogu tako da nema mnogo razloga za brigu. Čak mislim da ne postoji više od pet ili šest igrača koji mogu da mu naprave probleme na travi. Na Rolan Garosu ih je bilo bar 40 koji su mogli da mu naude -  rekao je Vilander i dodao:

- Takav Federerov govor tela kao u Haleu sam video jednom ranije. Protiv Gustava Kuertena na Rolan Garosu. Činjenica da prstom upire u sebe nije pozitivan signal. Njegov govor tela puni protivnike samopouzdanjem jer on ostavlja utisak da ne želi da se bori do kraja. Neko ko ima 21 godinu je spreman da ostane na terenu i pet sati samo da pobedi Federera - zaključuje Šveđanin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading