OVO JE VIMBLDON NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ameri razvalili tekstom o Srbinu, izneli istinu koja bole Noletove hejtere!
EPA-EFE/CATI CLADERA

- Ovo je Vimbldon Novaka Đokovića. Ne prevrćite očima - ovim rečima Njujork Tajms započinje priču o najboljem teniseru sveta i predstojećem Vimbldonu 

Kako navode u tekstu Njujork Tajmsa, na prvi pogled deluje da je ovogodišnji Vimbldon, prvi nakon izbijanja korona virusa, zbog čega prošle godine nije ni održan, umanjen otkazima Rafaela Nadala i Naomi Osake, a igra Rodžera Federera još je pod znakom pitanja posle operacije kolena i zbog toga što ima skoro 40 godina. Takođe su sve manje šanse da će i Serena Vilijams da napravi još jednu pobedničku seriju.

Ali, Đoković će biti tamo, svež nakon pobede na Rolan Garosu sa glavnim ciljem da uđe u istorijske knjige rekorda. Izjednačio bi se sa Federerom i postao prvi u istoriji teniske Open ere koji bi mogao da u jednoj kalendarskoj godini osvoji sva četiri Grend slema.

- Sada sedi na provaliji istorije koja stvara obavezu za mnoge njegove tvrdoglave mrzitelje: ignorišite ili ismevajte njegov marš, ali najzad, vatrenom i efikasnom Srbinu ukažite čast - navodi se u tekstu.

OVO JE VIMBLDON NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ameri razvalili tekstom o Srbinu, izneli istinu koja bole Noletove hejtere!

EPA/Cati Caldera

 

 

Novinar ističe da je Novak u tenisu jednu stvar doveo do savršenstva - kretanje. Usavršio je pripremu, ravnotežu, pomeranje težine i rad nogama, više nego bilo ko u istoriji tenisa.

- On nije robot. On je Hudini - navodi autor.

Nastavio je u istom ritmu.

- Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ga. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi.

Posle Australijan opena ove godine, naslovi u novinama remizirali su neprijatnu tenisku istinu: Đoković je možda najveći od svih - zaključio je autor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading