SRĐAN ĐOKOVIĆ NIKAD EMOTIVNIJE! Čime smo mi zaslužili ovakav odnos?
Foto: ALO/Marko Metlaš

- I sada sam uzbuđen posle slušanja i gledanja mog sina, kako doživljava slušanje himne usred Pariza i tog dela sveta koji nije baš blagonaklon prilikom intoniranja naše himne na Rolan Garosu. Novak je svojim ponašanjem pokazao da smo mi normalan, civilizovan narod koji nema čega da se stidi. To što imamo prelepu staru zemlju, naciju, to je za ponos, to treba da nas ujedini, da se nikada ne razdvajamo - rekao je Srđan za B92.

Nastavio je u istom ritmu.

- Čime smo mi kao narod zaslužili ovakav odnos Zapada? Uvek smo kroz istoriju bili na pravoj strani. U velikim ratovima, toliko ljudi je izginulo... Branili su čitavu Evropu i ta Evropa ne vraća na pravi način te žrtve. Zašto je to tako? Ne znam, možda je trebalo da budemo na suprotnoj strani da bismo bili cenjeniji, kao što su oni što su tada bili na suprotnoj strani... Ne znam zašto se to događa.

Vratio se potom na Novakove mečeve koje gleda uživo i na kojima deluje da je smiren.

- Mirnoća je samo prividna, dešava se samo uz pomoć lekova koje popijem da bih mogao tako da gledam njegove mečeve. Došli smo supruga i ja na četvrtfinale protiv Beretinija. Ja sam se jedva usudio, a on je tražio da dođemo. Vapio je za nekim ko će zdušno biti uz njega. Retko je u tom zapadnom svetu da neko navija za njega sem njegove lože. Mi smo njegova produžena ruka i svi koji smo gore treba da budemo deo njegove igre. Posle svakog poena gleda u nas i traži podršku. Bila je drama i protiv Beretinija. Nije moglo lepo, jasno i do kraja bez problema da se gleda taj meč, a naročito ne sledeći protiv Nadala - objasnio je Srđan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading