TO NEMA CENU! Dečak kojem je Novak poklonio reket otvorio dušu i otkrio sve detalje iz finala!
Printscreen

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u finalu Rolan Garosa Stefanosa Cicipasa posle velikog preokreta u pet setova, a slika koja obišla svet jeste trenutak kada je Nole poklonio reket dečaku koji ga je bodrio tokom čitavog meča.

Taj dečak je, kako je i sam Đoković rekao, delio savete srpskom teniseru i konstantno ga bodrio. Novak je odlučio da mu zauzvrat pokloni reket. 

TO NEMA CENU! Dečak kojem je Novak poklonio reket otvorio dušu i otkrio sve detalje iz finala!

EPA

 

U pitanju je Mateo, klinac iz Meksika.

- Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo - počeo je Mateo priču za "Imagen Deportes".

- Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput "Ti to možeš", "Nije ništa strašno", "Dobra strategija, nastavi tako..." i motivisao sam ga da nastavi tako - otkrio je Mateo. 

Mateo kaže da je mislio da ga Novak nije čuo.

- Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem - naveo je dečak, kojeg su mnogi proglasili za naslednika Marijana Vajde.

 

 

Mateo se ne bavi tenisom već fudbalom. 

- Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSŽ.

Dečak iz Meksika je otkrio i šta je poručio Đokoviću. 

- Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu "Čestitam, ti si velik" i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading