ENGLEZI ODLEPILI ZA SRBINOM! Novak je "kralj šljake", ostalo mu je samo da pokori Mars!
EPA-EFE/IAN LANGSDON

- Kada se slegla prašina Rolan Garosa na stadionu 'Filip Šatrije', tragovi na majici Stefanosa Cicipasa bili su takvi da ste mogli da se zakunete da se finale Frenč opena igralo na Marsu. Svakako, tenis koji je viđen u nedeljnom finalu bio je na momente van ovog sveta, a napori Cicipasa i šampiona Novaka Đokovića, nadljudski - tim rečima počinje komentar u listu "Independent".

ENGLEZI ODLEPILI ZA SRBINOM! Novak je

Tanjug/Ap

 

 

I kolumnista ovog lista, Aleks Patl, smatra da je pobeda Novaka u polufinalu nad Rafaelom Nadalom, bila nešto posebno.

- Taj polufinalni meč, u kom je Nadal tek treći put poražen na Rolan Garosu (od toga mu je Đoković naneo dva), bio je jedan od najsjajnijih teniskih mečeva ikad odigranih, prikazujući nekoliko najimpresivnijih setova ikad odigranih.

Na kraju teksta ističe se da bi ovaj trijumf mogao da ima istorijski značaj.

- Posle jednog istorijskog trijumfa, Novak je ostvario i drugi. Ova, 19. grend slem titula približava ga na samo jednu od Federera i Nadala na vrhu večne liste. Ono što bi moglo da bude najvažnije je da je Srbin dao dokaz da Nadal ne može više da se osloni na dominaciju na Rolan Garosu, kako bi bio ispred svojih rivala. Šljaka je sada Đokovićeva podloga. Možda je Mars sledeći - zaključuje se u komentaru britanskog dnevnika.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading