PO IZBORU ITALIJANA Tri Srbina među 100 najtalentovanijih u Evropi
EPA-EFE/Peter Powell

Italijanski Tutosport tradicionalno objavljuje listu od 100 igrača mlađih od 21 godine koji konkurišu za nagradu Zlatni dečko (Golden boy). Od srpskih igrača među 100 najtalentovanijih mesto su dobili Ivan Ilić i Filip Stevanović iz Mančester Sitija, kao i ofanzivni vezista Lajpciga Lazar Samardžić.

Pravila su jednostavna: fudbaler mora da bude rođen posle 1. januara 2001. godine i da bude registrovan za klub iz elitne divizije zemlje u kojoj igra. Od svakog narednog 15. u mesecu lista će biti skraćivana za 20 imena. I tako sve do oktobra, kad će ostati samo 20 momaka u konkurenciji, među kojima ćemo tražiti najboljeg mladog igrača Evrope za 2021. godinu.

Žiri je sastavljen od novinara iz najeminentnijih redakcija poput L'Ekipa, Marke, Bilde, Tajmsa, A Bole, holandskog Telegrafa, te svih italijanskih sportskih listova.

Favoriti za dobijanje prestižnog priznanja su Pedri, Florijan Virc, Đio Rejna, Džud Belingem, Eduardo Kamavinga, Mejson Grinvud, Džamal Musijala, Majron Boadu, Rajan Gravenberh, Jusufa Mukoko, Bukajo Saka...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading