POSLE NOLETOVE TITULE SVI SE JAVLJAJU Endi Marej se ugledao na Federera
EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Britanac Endi Marej rekao je da i pored problema sa povredama nastavlja da igra jer voli tenis i da ga motiviše jaka volja Rodžera Federera.

- Ne osećam se savršeno, ali sam dobro. Dobro sam trenirao u proteklih mesec dana, prilično konstantno. Trenirao sam na Vimbldonu, obavio sam nekoliko dobrih treninga. Pitanje je samo da li će telo izdržati. Sada ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da li će se dogoditi ili ne, pošto sam se dobro osećao u različitim periodima poslednjih devet meseci.

Endi nije igrao od marta, nakon što je povredio preponu.

Odlučio je da preskoči sezonu na šljaci kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon.

Trebalo je da igra na turniru u Notingemu prošle nedelje, ali je odustao kako bi se pripremio za londonski Kvins.

- I dalje je igram jer volim tenis i ne vidim problem. Ne vređam nikoga, niko nije povređen. Volim to. Znam da i dalje mogu da se takmičim sa najboljima na svetu. Moj nivo je i dalje dobar. Samo moje telo mora da izdrži, a bio sam izuzetno frustriran zbog svih problema koje sam imao. I dalje želim da se takmičim i treniram svakoga dana, da napredujem i napravim još uspomena na terenu i ostvarim još pobeda - rekao je 123. teniser sveta.

Samo jedno mu je u mislima.

- Osećam se fizički dobro, siguran sam da ću pobeđivati. Ne znam šta drugi očekuju od mene, ali sudeći po društvenim mrežama, mnogi misle da više ne mogu da igram i takmičim se na visokom nivou.

Apostrofirao je Švajcara kao nekog ko ga inspiriše, jer se vratio na teren posle 16 meseci i dvostruke operacije kolena.

To je za mene savršen primer nekoga ko voli ono što radi, on voli tenis, igrao je bez publike. Videti koliko je i dalje motivisan, za mene je posebno. Gledajući ga, pomislio sam da je to brilijantno, mnogo sam naučio iz toga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading