ČOVEK ZVANI REKORD Srbinova nova dva epska dostignuća raspametila sve ljubitelje tenisa, pa čak i njegove najveće hejtere
Tanjug/Ap

Najbolji teniser planete Novak Đoković je u petak uveče ostvario možda i najvažniju pobedu karijere u trci za najtrofejnijeg tenisera svih vremena kad su u pitanju grend slem pehari. Srbin ne samo da je sprečio Rafaela Nadala da potencijalno osvoji 21 najveći pehar, već je i sebi otvorio put ka 19. "slemu", čime bi Špancu i Federeru stigao na samo trofej zaostatka. Prvu šansu za to imaće u nedelju protiv debitanta u velikim finalima, Stefanosa Cicipasa.

Srbin je u petak malo pre ponoći postao prvi teniser koji je dva puta savladao Nadala na Rolan Garosu. Prvi put to mu je pošlo za rukom 2015. godine, kada je u četvrtfinalu stigao do 3:0 (7:5, 6:3, 6:1), a drugi put u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske 2021. godine.

Takođe, Nole je postao prvi teniser koji je savladao Nadala u polufinalu Rolan Garosa. Pre toga, "bik sa Majorke" je u polufinalima bio perfektan, pošto je slavio na 13 od 13 prethodnih mečeva za finale. 

Đoković će u nedelju imati šansu da postane jedini teniser u istoriji koji je svaki grend slem turnir osvajao najmanje po dva puta. Nadal nema dva Australijan opena, Federer nema dva Rolan Garosa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading