PRITISNI GA JAKO! Beker otkrio šta Novak mora da uradi da sruši Rafu!
EPA/GERRY PENNY

- Videli smo u prošlosti kao i u protekle dve nedelje, igrači koji izađu na teren stadiona 'Filip Šatrije' u Parizu jednostavno ne veruju da mogu da pobede Rafaela Nadala. To neće biti slučaj kada se Novak Đoković suoči sa njim u titanskom polufinalu Frenč opena. Duboko u sebi broj jedan misli da ima to nešto da porazi najvećeg šljakaša, čak i ovde. To je repriza finala koje smo videli u oktobru, u tom pomerenom terminu Rolan Garosa, ali biću veoma iznenađen ako ishod bude isti, ubedljiva pobeda Nadala - piše Beker u kolumni za "Dejli Mejl".

Nemac ipak vidi određene slabosti kod Španca koje bi Đoković mogao da iskoristi.

- Po mom mišljenju, Rafa je prošle godine u Parizu igrao kao i pre toga na tom turniru, ali mislim da to ne može da se kaže ovaj put. Bilo je nekoliko slabih tačaka u mečevima do sada. Janik Siner je servirao za set protiv njega, Kameron Nori mu je proizveo nekoliko problema u drugom setu, a u sredu, Dijego Švarcman mu je parirao sve do kasno u trećem setu kada je potpuno potonuo. Svu od njih, razumljivo, su se osetili ugroženim aurom koju je on kreirao, ali Đoković je nešto drugo. Ne bih išao tako daleko i rekao da je favorit, jer je sve ovo relativno. Čak i sada, kada nije na vrhuncu na šljaci, Nadalov nivo je tako visok da sebi može da dozvoli da pomalo padne i ostane najbolji, ali stvarno mislim.

EPA/IAN LANGSDON

 

 

Dao je i savet Đokoviću.

- Da ga ja i dalje treniram, sugerisao bih mu da ide snažno na Nadalov forhend, koji nije bio najkonzistentniji u proteklim kolima. Taj 'helikopter' pokret može da proizvede neiznuđene greške ako je snažno pritisnut. Đoković ne sme da dozvoli da ima vremena na udarcu, tako da ne sme biti polu-udaraca, Đoković mora da ide snažno i ravno i ako to uradi, može da pobere nagrade - zaključio je Beker.

Komentari (0)

Loading