VEĆ JE OSVAJAO ROLAN GAROS I TADA RASTUŽIO SRBE! Ko je "lepi Brka", naredni Đokovićev rival na Rolan Garosu? (FOTO)
EPA

Vrela južnoamerička krv čeka Noleta u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

Naš najbolji teniser Novak Đoković bez mnogo problema savladao je Tenisa Sandgrina u prvom kolu Rolan Garosa i tako uspešno započeo misiju - osvajanje druge titule u karijeri u Parizu.

VEĆ JE OSVAJAO ROLAN GAROS I TADA RASTUŽIO SRBE! Ko je

EPA

 

Pre nego što je osvojio poslednji poen i prošao u narednu rundu, Nole je znao da ga u drugom kolu čeka iskusni Urugvajac Pablo Kuevas (35), čovek sa kojim se do sada nikada nije sastajao u karijeri.

Teško je pronaći igrača, bar što se tiče starije generacije, koji je u TOP 100, a da do sada nije ukrstio koplja sa prvim na svetu. Međutim, "niotkuda" se pojavio Kuevas koji će u četvrtak odigrati premijerni meč sa Srbinom pobedivši Lukasa Puja sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:3).

Ko je ustvari Pablo Kuevas?

"Lepi Brka" iz Urugvaja

VEĆ JE OSVAJAO ROLAN GAROS I TADA RASTUŽIO SRBE! Ko je

EPA

 

Pablo Kuevas je po nacionalnosti Urugvajac i igra pod zastavom ove južnoameričke zemlje, ali je rođen u Argentini. Imao je tu sreću, ili nesreću da se rodi baš na 1. januar. Živi u srećnom braku i ima dvoje dece sa suprugom Klar Ruiz.

Tenisom je počeo da se bavi sa svega šest godina, pa je bilo jasno da će mu "beli sport" postati poziv. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nije imao mnogo uspeha, bar kada je u pitanju sing konkurencija. Najbolji plasman mu je 19. mesto na ATP listi, dok je trenutno na 92. poziciji.

Na ATP turu postao je prepoznatljiv po svojim brkovima, ali je pred Rolan Garos odlučio da promeni imidž.

U singl karijeri osvojio je šest titula, od toga samo jednu na mastersu 500 serije i to u Rio de Žaneiru. To dostignuće donelo mu je nešto više od 1.500.000 dolara zarade, dok je ukupno na cifri od 9.000.000.

Osvojio Rolan Garos pobedivši Srbina

VEĆ JE OSVAJAO ROLAN GAROS I TADA RASTUŽIO SRBE! Ko je

EPA

 

Kuevas je dosta poznatiji kao dubl igrač. Bez sumnje najveći uspeh bilo mu je osvajanje Rolan Garosa 2008. godine kada mu je partner bio Peruanac Luis Horna. Tada su u finalu u Parizu savladali tandem Danijel Nestor - Nenad Zimonjić i tako onemogućili da se te godine Srbija raduje i drugoj tituli na Rolan Garosu (prvu je osvojila Ana Ivanović u ženskoj konkurenciji).

Nakon toga nestao je sa bitnijih takmičenja. U singl konkurenciji nikada nije stizao dalje od treće runde nekog grand slema, dok je u dublu imao sjajnu epizodu na Australijan openu 2016. kada je igrao polufinale.

Još jedan od velikih uspeha doživeo je 2019. godine kada je predvodio reprezentaciju Urugvaja do promocije u najjaču grupu Dejvis kupa.

Bez mnogo uspeha protiv naših tenisera

VEĆ JE OSVAJAO ROLAN GAROS I TADA RASTUŽIO SRBE! Ko je

EPA

 

Nedavno je učestvovao na turniru u Beogradu gde je vrlo lako savladao Miomira Kecmanovića. Često se sastajao sa našim igračima, a jedini pozitivan skor ima protiv Dušana Lajovića (2:1), dok je najgori skor ostao sa Viktorom Troickim (1:3). Sa druge strane po jednu pobedu protiv Kuevasa imaju Laslo Đere, Filip Krajinović i Janko Tipsarević.

Priliku da dođe do prvog trijumfa protiv Urugvajca imaće i Đoković u četvrtak. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading