ON JE BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA! Rođen u Nemačkoj, a odlučio da igra pod našom zastavom, kažu da je "novi Đoković"
Serbia open

 

Nova nada našeg tenisa.

Malo je ko zna da Srbija zapravo ima rasadnik teniskim talenata, koji samo čekaju priliku da zasijaju i pokažu svoje umeće. Jedan od njih je i mladi Marko Topo (18) koga su mnogi ljubitelji "belog sporta" primetili na Serbia openu.

Momak rođen u Nemačkoj, tačnije u Minhenu, odlučio je da igra pod našom zastavom. Pogađate, razlog za to bio je Novak Đoković koji često trenira sa mladim asom i usmerava ga ka pravom putu.

Jeste Topo izgubio u prvom kolu od iskusnijeg Federika Korije sa 6:4, 6:2, 6:0, ali će mu ovo biti odlično iskustvo. Naročito za igrača kome je ovo prvi ATP turnir u karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Topo (@marko130903)

- Ovo je moje prvo iskustvo na ATP turniru. Neverovatno je da sam ovde, da igram sa velikim igračima kao što je Korija. U prvom setu sam dobro igrao, imao kontrolu, servirao dobro, bio sam u vodećoj poziciji na terenu. U drugom setu sam osetio gubitak energije, imao sam bolove u leđima, možda sam previse razmišljao, i moja igra je popustila. On je solidno igrao do kraja i na kraju pobedio.

Ima idola, a pogađate, reč je o Novaku Đokoviću.

- On je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao, i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld kard budem ovde.

Naredni izazov je juniorski Rolan Garos.

- Sledeći turnir za mene je Rolan Garos za juniore. Radujem se što ću igrati juniorske grend slemove i kombinovaću ih sa fjučersima i čelendžerima. Nakon juniorskih turnira, radujem se što ću igrati i profi turnire. San svakog tenisera je da bude broj 1. i to je i moj cilj - zaključio je Topo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading