RODŽER MOŽE U PENZIJU, DOBIO JE NASLEDNIKA! Ko je "novi Federer" o kom bruji teniski svet? (FOTO)
EPA

 

Vreme je za smenu generacija u švajcarskom tenisu.

Rodžer Federer dugo je bio neprikosnoven, kako u svetu, tako i u Švajcarskoj. Pokušao je Sten Vavrinka da ga "obori sa trona", ali nije u tome uspeo. Međutim, u zemlji čokolade i satova ne moraju da brinu jer se svetu tenisa predstavio "mini Federer" - Dominik Štriker (18).

Debi na ATP turu i odmah "dva skalpa"

Sjajni mladi teniser pre nekoliko dana ostvario je najveći uspeh u seniorskoj karijeri plasmanom u četvrtfinale nekog ATP turnira. To se desilo upravo u rodnoj Švajcarskoj, tačnije Ženevi.

RODŽER MOŽE U PENZIJU, DOBIO JE NASLEDNIKA! Ko je

EPA

Rodžerov naslednik - Dominik Štriker

Trenutno 418. igrača na ATP listi, napravio je dva velika podviga. Na turnir je stigao nakon što je dobio specijalnu pozivnicu, a onda pobedio prvo Marina Čilića, a onda Martina Fučoviča. Dvojica dosta iskusnijih, ali i mnogo bolje plasiranih igrača nisu imala šanse protiv motivisanog Švajcarca.

Španac stao na put i njemu i Federeru

Njegova bajka zavšrila se u četvrtfinalu porazom od čoveka koji je na istom turniru pobedio i Rodžera - Pabla Anduhara. Iako je poveo sa 1:0 u setovima i imao brejk prednosti u drugom, Štriker je popustio i dozvolio rivalu da prođe u polufinale. Sigurno da ne mari on mnogo zbog toga, jer njegovo vreme tek dolazi.

 

 

Osvojio Pariz u obe konkurencije

Što se Štrikera tiče, nema potrebe nagađati ko mu je uzor. Jasno je da je to njegov zemljak Rodžer Federer, sa kojim povremeno i trenira. Prošla, 2020. godina bila je poslednja u juniorskoj konkureciji za Dominika, a ujedno i najuspešnija jer je osvojio titulu i u singlu i u dublu na Rolan Garosu.

RODŽER MOŽE U PENZIJU, DOBIO JE NASLEDNIKA! Ko je

EPA

Osvajao Rolan Garos i u dublu i u singlu

Mnogi kažu da je bolji u dubl konkurenciji, ali debi na ATP turniru u Ženevi govori suprotno. Prvu titulu osvojio je ove godine, takođe u Švajcarskoj, na ITF turniru u Luganu, gde se takođe pojavio uz specijalnu pozivnicu.

Dakle, Rodžere, vreme je za penziju. I da, ne brini, ima ko da te nasledi. Bilo bi zanimljivo videti njegov duel sa "novim Novakom Đokovićem" - Hamadom Međedovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading