U PARIZU ĆE BITI DRUGAČIJE! Evo kako je Novak "pecnuo" Nadala posle poraza u Rimu!
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Novak gleda ka "gradu svetlosti"!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu mastersa u Rimu od Rafaela Nadala (7:5, 1:6, 6:3), posle velike borbe.

Uprkos porazu i osećaju gorčine, Novak je video mnogo toga pozitivnog.

Rafa je imao mnogo sreće

U PARIZU ĆE BITI DRUGAČIJE! Evo kako je Novak

Tanjug/Ap

Biće bolje: Novak Đoković

 

Bio je Đoković blizu u trećem setu da Špancu zada završni udarac, imao je dve brejk lopte, ali se Nadal izvukao uz dosta sreće.

- Da sam dobio prvi set, mislim da bih mogao da privedem u dva, ali dobro. Bio sam blizu, imao te brejk lopte u trećem setu… Na drugoj brejk lopti je dobro odigrao, uhvatio me na pogrešnoj nozi, na prvoj je on udario ramom, bio je i nec, pa sam ja posle promašio forhend. Bilo je neizvesno, sreća je malo bila na njegovoj strani tada, ali šta da se radi, to je sport. Sa jedne strane je bilo mnogo lakše igrati, brejkovi su u 90 posto dolazili kada se igra niz vetar, mada se to ne vidi na TV-u - objasnio je Đoković.

Novak otkrio zbog čega je pretrpeo brejk

U PARIZU ĆE BITI DRUGAČIJE! Evo kako je Novak

Tanjug/Ap

Novak Đoković i Rafa Nadal

 

Za razliku od Đokovića, Nadal je iskoristio svoje šanse i napravio brejk bez izgubljenog poena.

- Kada mi je napravio brejk, igrali smo poslednji gem istrošenim loptama. On je bio na ‘pravoj’ strani, vrteo je spinove i bilo mi je teško da iskontrolišem loptu. Osećao sam da sam morao da budem pasivniji, tražio sam distancu od lopte i poziciju na terenu. Odigrao je bolje, idemo dalje - naveo je prvi reket sveta.

Uprkos porazu Nole ima samopouzdanje pred Rolan Garos

U PARIZU ĆE BITI DRUGAČIJE! Evo kako je Novak

Tanjug/Ap

Novak Đoković

 

Nije Novak blistao od početka sezone na šljaci. Doživeo je poraze od Danijela Evansa u osmini finala Monte Karla i od Aslana Karaceva u polufinalu Srbija opena.

Ipak, turnir u Rimu mu je jasan pokazatelj da na Rolan Garosu sa pravom može da se nada trofeju.

- Od subote se osećam onako kako želim da se osećam na šljaci. Tražio sam se sebe na prethodnih nekoliko turnira na šljaci, ali ovde sam razbio sumnju. Ukoliko nastavim tako da igram, mislim da mogu da idem do kraja u Parizu. Mentalno mi je mnogo važno što sam preskočio tu prepreku u duelu sa Cicipasom – on je servirao za meč, imao je sve što je potrebno da završi taj meč, baš kao i Šapovalov protiv Rafe. Uspeli smo obojica da se izvučemo. Nadal mi je oduzeo pobedu, bio je bolji u važnim trenucima, ali bilo je neizvesno - rekao je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading