EPSKI MEČ! Novak poražen posle drame u tri seta, Nadal pokorio Rim!
Tanjug/Ap

Đoković poražen u velikom finalu Rima!

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Novaka Đokovića u finalu mastersa u "večnom gradu" - 7:5, 1:6, 6:3, posle 2 sata i 50 minuta igre.

 

 

Bio je ovo novi epski meč Novaka i Rafe, a Španac je posle drame u tri seta došao do nove masters titule iz serije 1.000, kojom se izjednačio sa Srbinom, sada ih obojica imaju po 36.

Uprkos tome što je Novak juče na terenu proveo pet sati, odlično je danas izgledao na terenu i bio veoma blizu da napravi podvig.

Odlično je Đoković otvorio meč, napravio rani brejk, ali je Rafa momentalnio uzvratio.

Nakon toga su obojica osvajali gemove na svoj servis i delovalo je da će se prvi set rešiti u taj-brejku, ali je Đoković pretrpeo brejk u 12. gemu i Španac je poveo u setovima.

Mnogi su tada pomislili da je to kraj, jer je Nadal bio neuporedivo odmorniji od Novaka. Ali, u drugom setu je viđena Đokovićeva simultanka. 

Plesao je Srbin po terenu, bio agresivan i počistio Nadala -  6:1, pa se otišlo u odlučujući set.

Nastavili su sa tenisom sa druge planete i jedan i drugi. U prva četiri gema nije viđena nijedna brejk lopta, a onda je Novak propustio veliku priliku da prelomi meč.

Imao je naš as dve brejk lopte. Kod prve je sve dobro odradio, odlično izgradio poen, Nadal se na neverovatan način branio, a Novak je forhend poslao u mrežu. Kod druge brejk lopte ništa nije mogao, Španac je pogodio viner bekhend paralelom i izvukao se iz neprijatne situacije.

U narednom gemu, svetski broj 1 je pretrepo brejk. Rafa je bio brutalan i Novaku nije propustio nijedan poena, pa je napravio odlučujći korak ka tituli.

Uspeo je Novak da spasi meč loptu u gemu na svoj servis, ali je Nadal realizovao drugu u narednom, pošto je Novak pogrešio iz bekhenda.

Tako je Nadal došao do 10. titule u Rimu i smanjio u međusobnom skoru protiv Novaka na 29:28.

Ovaj meč je bio sjajna uvertira pred predstojeći Rolan Garos.

Jasno je da će i u Parizu glavnu reč voditi upravo Đoković i Nadal.

ĐOKOVIĆ - NADAL (5:7, 6:1, 3:6)

Treći set:

3:6 - Kraj! Nadal je iskoristio drugu meč loptu i došao do desete titule u Rimu!

3:5 - Novak spasio meč loptu. Imao je Rafa priliku da već u ovom gemu dođe do titule, ali se Đoković izvukao hrabrom igrom! Drama se nastavlja!

2:5 - Rafa potvrdio brejk! Brutalan tenis igra u ovim momentima.

2:4 - Brejk Nadala! Odličan gem je odigrao Španac i dobio ga bez izgubljenog poena, tako da je sada blizu titule!

2:3 - Propustio je Đoković veliku priliku. Imao je dve brejk lopte. Kod prve je sjajno izgradio poen, uradio sve kako treba, ali se Nadal neverovatno branio i sačekao Novakovu grešku iz forhenda. Kod druge brejk lopte naš as ništa nije mogao. Odigrao je Rafa odličan poen i pogodio bekhend po paraleli. Nestvaran tenis!

2:2 - I Novak siguran na svoj servis. Odličan meč gledamo, baš kao što smo i navikli kada god igraju Đoković i Nadal.

1:2 - Gem sa nulom za Španca.

1:1 - Težak gem za NovakaBilo je nekoliko iscprljujućih razmena, viđeni su i drop-šotovi, kao i Đokovićev bekhend smeč. Sjajan tenis!

0:1 - Siguran Nadal na startu trećeg seta. Novak je u uvodnom gemu odlučujućeg dela igre osvojio samo jedan poen.

Drugi set:

6:1 - Novak dobija drugi set! Strašan tenis je odigrao najbolji teniser sveta u drugom setu. Bio je agresivan i on je diktirao ritam u poenima, dok je Rafa izgledao umorno. Idemo u odlučujuči set!

 

 

5:1 - Breeeejk! Đoković ima dva brejka prednosti. Crta po terenu u ovim trenucima, dok je Rafa u krizi, kao da je on juče igrao pet sati, a ne Novak. Sada smo na gem od odlučujućeg seta.

4:1 - Potvrda brejka! Ponovo je Rafa pretio, i ovaj gem se igrao na razliku, ali je Đoković najpre kombinacijom jedan - dva došao do prednosti, a zatim je dočekao Nadalovu grešku iz bekhenda i materijalizovao brejk!

 

 

3:1 -  Breeeejk! Neverovatno je odakle više Novak crpi energiju. Odigrao je sjajan gem u kojem je realizovao prvu brejk loptu i sada vodi sa 3:1.

2:1 - Težak gem za Đokovića. Imao je Nadal brejk loptu, ali je Novak pronašao odlične servise i izvukao se iz neprijatne situacije.

1:1 - Gem za Nadala. Imao je Novak 0:30, ali je onda napravio seriju grešaka i Španac poravnava rezultat u drugom setu.

1:0 - Dobija Novak početni gem u drugom setu. Ponovo je Rafa stigao do 15:30, ali Đoković osvaja naredna tri poena i vodi u drugom setu.

Prvi set:

5:7 - Nadal dobija prvi set! Ponovo je sjajno ubacivao prvi servis, forhendima diktirao ritam poena i došao do gema, a ujedno i seta. Jasno je da je pred Novakom težak zadatak, naročito kada se ima u vidu činjenica da je juče na terenu proveo punih pet sati.

EPSKI MEČ! Novak poražen posle drame u tri seta, Nadal pokorio Rim!

EPA/Ettore Ferrari

 

5:6 - Brejk Nadala! Bio je ovo još jedan maratonski gem. Novak je napravio treću duplu servis grešku, dok Nadala forhend sluša fenomenalno i sada je Španac nadomak prvog seta.

5:5 - Nastavlja se drama. Nadalu početni udarac funkcioniše gotovo perfeketno. Ima preko 80 odsto ubačenog prvog servisa.

5:4 - Još jedan napet gem. Odservirao je Đoković novu duplu servis grešku, ali je onda bekhendima probio Nadalov forhend i sada je na gem od seta.

4:4 - Nastavlja se velika borba. Rafa je uspeo da osvoji gem i izjednači. Predstoji rasplet u prvom setu. Već sada ovaj meč traje duže nego žensko finale u kojem je Iga Švjontek pobedila Karolinu Pliškovu.

4:3 - Napet gem. Stigao je Rafa do 15:30, ali je onda Novak pronašao kvalitetan servis, a zatim i vrlo dobrim forhendima stigao do poena. Međutim, naredni poen pripada Špancu, pa se igralo na razliku i u ovom gemu. Napravi je Novak prvu duplu grešku, zatim je Nadal izvukao nestvaran pasing-šot i uprkos tome što je pao pogodio viner, te stigao do brejk lopte, ali je Novak spasao odličnim bekhendima, a potom osvojio veoma bitan gem i sada vodi sa 4:3.

 

 

3:3 - Lak gem i za Nadala. Izgubio je samo jedan poen i izjednačio na 3:3. Odličan tenis gledamo ovog popodneva.

3:2 - Odličan gem za Đokovića. Odservirao je dva asa i dobio ga sa nulom.

2:2 - Sada Nadal osvaja dva gema zaredom. Bilo je 30:30, ali je Španac pronašao dva dobra servisa i osvojio gem.

EPSKI MEČ! Novak poražen posle drame u tri seta, Nadal pokorio Rim!

Tanjug/Ap

 

2:1 - Ribrejk! Nadal momentalno uzvraća udarac. Iskoristio je prvu brejk loptu, pošto je Đoković bekhend dijagonalu poslao u aut.

2:0 - BREEEJK! Novak odmah oduzima servis Nadalu. Došao je Đoković do brejk lopte već na startu. Odigrao je jedan neverovatan poen i sjajnom anticipacijom došao do vinera, zatim je poslao sjajan ritern i stigao do brejk šanse, ali je Nadal spasio drop-šotom. Ubrzo je svetski broj 1 stigao do nove prilike za brejk, ali je Rafa pronašao odličan servis. Ipak, kod treće brejk lopte Nadal greši iz bekhenda i Novak vodi sa 2:0.

 

 

1:0 - Dobija Novak uvodni gem. Odmah na počeku je viđena duga razmena, a završena je sjajnom bekhend paralelom Novaka. Imao je Novak 40:00, Rafa je osvojio dva uzastopna poena, ali je naredni pripao Đokoviću. 

17.05 - Novak će prvi servirati.

 

 

17. 00 - Sve je spremno za početak meča. Igrači uskoro izlaze na teren.

16.45 - Ovo finale predstavlja idelanu uvertiru za vrhunac sezone na šljaci - Rolan Garos. Ali, i ovaj meč ima veliki ulog, s obzirom da je Novak osvojio 36 turnira iz masters serije 1.000, a Nadal jedan manje.

Ni Novak ni Rafa nisu blistali od početka sezone na ovoj podlozi. Đoković je u osmini finala Monte Karla doživeo poraz od Danijela Evansa, da bi potom u polufinalu Srbija opena izgubio od Aslana Karaceva. Nakon toga je doneo odluku da ne nastupi u Madridu.

Nadal je, takođe, za svoje standarde beležio znatno slabije rezultate. U Monte Karlu ga je u četvrtfinalu zaustavio Andrej Rubljov, potom je osvojio Barselonu, ali je novi kiks doživeo u Madridu, gde je izgubio od Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu.

16.33 - Poslednje pripreme pred novi epski meč.

 

 

16.25 - Nadalova očekivanja pred današnji meč možete videti OVDE.

16.22 - Šta je Novak izjavio pred finale pročitajte OVDE.

16.15 - Novak je na putu do finala savladao Tejlora Frica i Alehandra Davidoviča-Fokinu maksimalnim rezultatom, da bi onda u subotu bio primoran da odigra skoro dva cela meča, pošto je u petak zbog kiše prekinut njegov meč četvrtfinala sa Stefanosom Cicipasom pri vođstvu Grka 6:4, 2:1. Novak je uspeo da preokrene rezultat, a onda u polufinalu pobedi i Italijana Lorenca Sonega posle dva sata i 45 minuta igre.

 

 

Tako je Novak u subotu na terenu proveo pet sati i jasno je da će Nadal u današnjem finalu biti znatno svežiji.

Sa druge strane, Španac je najpre u dva tesna seta pobedio Italijana Janika Sinera, da bi onda spasao dve meč lopte protiv Denisa Šapovalova, a zatim se revanširao i Aleksandru Zverevu za nedavni poraz u Madridu. U polufinalu je pobedio Amerikanca Rejlija Opelku sa 2:0 i zakazao novi duel sa Đokovićem.

16.05 - Biće ovo 57. međusobni duel Đokovića i Nadala, a Srbin vodi sa 29:27 u pobedama. Poslednji put sastali su se prošle godine u finalu Rolan Garosa, kada je slavio Španac sa ubedljvih 3:0.

Nijedan turnir nije bio toliko puta svedok okršaju dvojice veličanstvenih, kao "večni grad". Đoković i Nadal će po deveti put ukrstiti rekete na rimskoj šljaci. Ljuti rivali su pet puta igrali u finalu mastersa u Rimu i Španac ima blagu prednost - 3:2. Pored pet finala, odigrali su dva meča u četvrtfinalu i jedan u polufinalu.

 

 

Najavu novog spektakla pročitajte OVDE.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu mastersa u Rimu. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz "večnog grada".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading