NOLE OTKRIO TAJNU Progovorio o svom istorijskom putu i šta mu pomaže da pobedi sve nedaće i rivale
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković i Rafael Nadal danas će na megdan jedan drugom 57. put, Nole vodi 29:27.

Mesto okršaja Rim, tereni Foro Italika.

Pošto je u subotu igrao dva meča, četvrtfinale i polufinale Mastersa u Rimu, Beograđanin je otkrio kako će se oporaviti za duel u 17 časova:

Imam svoju tehniku i sistem oporavka koju primenjujem godinama unazad i znam šta mi je činiti. Bilo je veoma naporno, mnogo trčanja, trebao sam polufinalni meč ranije da privedem kraju kako bih sačuvao energiju za sutrašnji meč. Ne treba gledati pobedi u zube, igrao je i on dobro, imao je veliku podršku publike. Dobra stvar je što je finale tek u pet popodne tako da mogu da se naspavam i da imam malo više vremena za oporavak. Nadam se najboljem i oporavku koji će biti bitan sutra jer će biti duplo više trčanja nego ovih dana. 

Nole je naglasio kako će od velikog značaja u finalu biti, ne samo fizička već i psihička snaga.

- I um i telo služe duhu, pa tako smatram da je duh presudan i on simbolično predstavlaja inspiraciju, motivaciju, ljubav i strast prema ovom sportu. To je ono što mi i dan danas pomaže da se borim sa životnim preprekama, ta želja da i dalje nastavim da krčim svoj istorijiski put u ovom sportu kako bi ostavio što veći trag. Um je ipak mesto gde se dešava mnogo toga, pa je ta psihološka borba veoma bitna i zbog toga bih stavio duh ispred uma i tela jer je to ono što me izvlači iz ovih situcija. Naravno, tu je i srce koje me drži da izvučem maksimum. Trudim se da u bitnim trenucim držim koncentraciju, kako bih dostigao sve što može, ali sada mislim da mi je duh najpotrebniji, kažem sebi: "Pokaži svima šta znaš, možeš i hoćeš". Mislim da je to ono što će biti presudno u ovakvim trenucim. 

Meč Đoković - Nadal na programu je danas od 17 časova.

Pre muškog na centralnom terenu biće odigrano žensko finale između Pliškove i Švjontek.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading