FEDERERU PREKIPELO Zahteva hitan odgovor!
EPA/ANDY RAIN

Rodžer Federer (39) pozvao je organizatore Olimpijskih igara u Tokiju da okončaju neizvesnost oko Igara i jasno kažu hoće li se one ovoga leta održati ili neće.

- Sportisti trebaju odluku!

Organizatori tvrde da će Igre početi na vreme, ali u glavnom gradu Japana proglašeno je vanredno stanje zbog suzbijanja širenja virusa, pa postoje brojne sumnje oko toga hoće li moći ugostiti hiljade sportista iz celog sveta.

- Ne znam šta da mislim o tome. Negde sam između. Radujem se olimpijskom nastupu i prilici da osvojim medalju za Švajcarsku. To bi me učinilo izuzetno ponosnim. Ali, da se Igre otkažu, ja bih bio prvi koji je razumeo zašto je to tako.

Naglasio je Federer da sportisti trebaju jasnu odluku.

- Trenutno se čini da će se Igre održati. Međutim, znamo da se slika brzo menja. Uostalom, kao sportista imate priliku sami da odlučiti da li želite da putujete u Tokio.

Rodžer je dodao da se vakcinisao:

- Drago mi je što sam dobio priliku. Pogotovo s obzirom na sva putovanja. Čak i ako provodim više vremena u Švajcarskoj, to je definitivno prednost. Učinio sam to više za druge nego za sebe, jer ne želim da nosim virus.

Švajcarac je do sada četiri puta učstvovao na Olimpisjkim igrama.

Osvojio je dve medalje, u Pekingu 2008. pobijedio je u konkurenciji parova sa Stenom Vavrinkom, a u Londonu četiri godine kasnije osvojio je srebrnu medalju u singlu, bolji je bio Endi Marej.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading