NIŠTA OD NASTAVKA MEČA! Kiša remeti planove, Đoković tek sutra ponovo na terenu!
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra  će nastaviti svoj duel sa grčkim teniserom Stefanosom  Cicipasom

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i mladi grčki teniser Stefanos Cicipas neće nastaviti svoj meč u petak uveče,zvaničn je odluka organizatora.

Posle n tri i po sata od prekida Đoković i Cicipas vratili su se na teren. Grk je osvojio prvi set i u drugom, uz brejk, vodi 2:1.

Usledio je novi prekid, čekalo se dok nije pao mrak, ali nije bilo naznake da će vreme biti dovoljno dobro da se igrači ponovo vrate na teren.

Duel Đokovića i Cicipasa, kao i mečevi Sonega i Rubljova i Švjontek i Svitoline biće odigrani u petak.

ĐOKOVIĆ - CICIPAS 4:6, 1:2

Drugi set:

Ovakav razvoj situacije svakako je frustriajući za oba igrača. Međutim, imajući u vidu da je Novak loše otvorio i drugi set i pretrpeo rani brejk, može se reći da ovaj prekid njemu više pogoduje. 

19.10 Novi prekid meča zbog kiše! Novak ima set i brejk zaostatka.

 

 

1:2 - Brejk pravi Cicipas! Bilo je 15:30, a onda je Novak u narednom poenu pogodio samu liniju i došao do 30:30. Ipak Grk stiže do brejk lopte, Đoković greši iz forhenda i sada Cicipas ima prednost brejk u drugom setu. Stefanos je iskoristo sve tri brejk lopte.

1:1 - Cicipas uzvraća istom merom. Kiša ponovo pada i postoji bojazan da usledi novi prekid.

1:0 - Lak uvodni gem za Đokovića u drugom setu. Osvojio ga je bez izgubljenog poena i nagovestio preokret.

Prvi set:

4:6 - Cicipas dobio prvi set! I u ovom gemu je viđen veliki broj grešaka, Stefanos je iskoristio drugu set loptu i sada je za korak bliži polufinalu. Evidentno je da je opao nivo igre u nastavku meča.

4:5 - Siguran gem za Đokovića. Izgubio je samo jedan poen i smanjio prednost Grka, ali u narednom gemu Cicipas servira za prvi set.

3:5  - Cicipas osvaja prvi gem u nastavku meča i sada ga četiri poena dele od prvog seta. Izgleda da je pauza učnila svoje, obojica su nervozni, pa je gem obilovao greškama.

18.40 Meč se nastavlja! Igrači su ponovo na terenu, u toku je zagrevanje. Kiša je stala i sve je spremno za nastavak duela.

 

 

17.20 Ponovo kiša!

Taman je sve bilo spremno za nastavak meča, ali je kiša ponovo počela da pada. Novak je već bio spreman za izlazak na teren, ali su mu dali signal da ne izlazi, jer je počeo novi pljusak! U ovom momentu se ne zna kada će i hoće li se meč danas uopšte nastaviti.

 

 

15.20 Prekinut meč zbog kiše!

U trenucima kada je Novak napokon uhvatio ritam usledio je prekid duela zbog kiše u Rimu. Cicipas je odlično otvorio meč. Vrlo brzo je stekao dva brejka prednosti i poveo sa 4:1. Grku naročito dobro funkcioniše bekhend paralela kojom je spasio nekoliko brejk lopti.

 

 

Đoković je u šestom gemu realizovao prvu brejk loptu, a potom lako dobio svoj servis gem, da bi onda usledio prekid.

3:4 - Siguran gem za Novaka. Izgubio je samo jedan poen i najavio povratak u prvi set.

2:4 - Breeejk! Napokon Novak koristi jednu brejk loptu i vraća jedan brejk zaostatka. 

1:4 - Brejk! Novi brejk Cicipasa, Novak je osvojio samo jedan poen i sada je u velikom zaostatku. Đoković je gem završio duplom servis greškom.

1:3 - Novi dug gem. Novak propustio tri brejk lopte! Pri rezultatu 30:30 Novak je odigrao sjajan lob iz veoma teške pozicije i došao do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi. Ubrzo je usledila nova šansa, međutim Đokovićev drop šot nije bio uspešan. Ni treću brejk loptu Đoković nije realizovao i Cicipas je sačuvao brejk prednosti. Odličan tenis na početku susreta, naročito od strane grčkog tenisera.

1:2 - Novak se upisao ne semafor. Odigrao je odličan gem i osvojio ga sa nulom.

0:2 - Grk potvrdio brejk! Maratonski gem. Imao je Novak brejk loptu, ali ju je Stefanos spasao sjajnom bekhend paralelom. Usledila je još jedna šansa za ribrejk, ali je Đoković bekhend paralelu poslao u aut, i Cicipas se izvukao, pa sada vodi sa 2:0

0:1 - Brejk! Novak pretrpeo brejk na startu meča. Cicipas je iskoristio prvu brejk loptu, tako što je bio izuzetno ofanzivan i poen je završio forhend drajv volejom.

 

 

14.05 - Đoković je do četvrtfinala stigao bez izgubljneog seta. U prvom kolu je bio slobodan, da bi onda slavio protiv Tejlora Frica i Alehandra Davidoviča Fokine.

Sa druge strane, Cicipas je u odličnoj formi. Osvojio je masters u Monte Karlu, a na putu do meča sa Novakom pobedio je Marina Čilića i Mateu Beretinija.

14.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrtfinala Mastersa u Rimu. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz "večnog grada".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

14.05.2021 21:51

Na zalost nas koji.obozavamo.Novaka , moramo.bitì saglasni da je pri.kraju..njegova svetska zvezda koja se neumitno. gasi. Treba biti.objektivan i.na vreme se kao sampion.povuci.