ON JE GLAVNA SENZACIJA U RIMU! "Džin" iz Amerike ostvario najveći uspeh u karijeri, sada čeka Nadala! (VIDEO)
EPA

 

Američki teniser Rejli Opelka prvi je polufinalista ovogodišnjeg Mastersa u Rimu nakon što je savladao favorizovanog Federika Delbonisa sa 7:5, 7:6.

Nakon što je redom pobeđivao Gaskea, Musetija i Karaceva, Opelka je odlučio da se tu ne zaustavi pa je 23-godišnji Amerikanac ušao među četiri najbolja u Rimu i tako napravio najveći uspeh ove sezone.

ON JE GLAVNA SENZACIJA U RIMU!

Tanjug/Ap

 

Ko je Rejli Opelka i otkud on u polufinalu?

Amerikanac je poznat po svojoj visini od 2 metara i 11 centimetara što ga čini najvišim teniserom u istoriji "belog sporta" zajedno sa Ivom Karlovićem. Glavno oružje mu je razoran servis koji mnogima pravi velike probleme, a često oni dostižu i 210 kilometara na čas.

 

 

Opelka je dobar drug i kum Tejloru Fricu, sa kojim je Novak igrao ove godine na Australijan openu, ali i u Rimu. Fric je Noleta optužio da je folirant nakon što ga je Srbin savladao u Melburnu posle velike drame.

Zanimljivo je i to da je Opelka 2015. godine osvojio Vimbldon u junioskoj konkurenciji, a na tom putu savladao je upravo svog kuma Frica.

 

 

Debitovao je na ATP turu 2016. godine, a 2019. u Njujorku osvojio prvu titulu. Tokom 2019. i 2020. uspevao je u nekoliko navrata da dođe do polufinala Mastesa, a najveći uspeh ostvario je upravo pobedom nad Delbonisom. Do sada nikada nije igrao polufinale nekog turnira iz serije 1000.

Prilično interesantan put, a da li će on biti novi Arslan Karacev u 2021. godini, ostaje da vidimo. Ne zaboravite da je pobedio Rusa u Rimu, a možda mu tako i preoteo slavu najveće senzacije ove godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading