ZBOG OVOGA JE IDOL MLADIMA! Nole otkrio čime će se baviti po okončanju karijere i dokazao zašto je šampion!
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolji teniser sveta Novak Đoković slovi za perfekcionistu. Uostalom, zato je tu gde jeste.

Osim toga što je jedan od najboljih tenisera svih vremena, Nole je neko ko veliku pažnju posvećuje obrazovanju. Govori nekoliko svetskih jezika, ima holistički pristup životu i mnogima je uzor, ne samo onima koji se bave "belim sportom".

Novak trenutno igra na mastersu u Rimu i sada mu predstoji četvtfinale protiv Stefanosa Cicipasa.

Uoči meča sa grčkim teniserom pričao je i o svojim ranim danima, ali i o tome šta bi voleo da radi u budućnosti.

- Oduvek sam bio jasan da želim da budem najbolji, sa pet godina sam sanjao o osvajanju Vimbldona. Roditelji su mi mnogo pomogli, tu je bila i Jelena Genčić, moja teniska majka i obično se pozivam na to da je ona ta koja me je naučila osnovama tenisa. Oduvek sam podržavao prijatelje, bavio se drugim sportovima i upoznavao ljude, mada je istina da sam školu napustio rano, jer sam od 12. ili 13. godine stalno putovao - rekao je Novak. 

Prvi reket sveta otkrio je i konkretno šta bi kasnije voleo da proučava.

- Obrazovanje je za mene veoma važno, ono je esencijalno važno za lični razvoj. Ne daje nam to samo znanje već nam pomaže da rešavamo situacije sa kojim se suočavamo u životu. Tenis mi je omogućio da putujem i stičem igračke veštone, ali imam želju da učim kada se povučem iz tenisa. Učiću jer je to nešto što mi je oduvek nedostajalo. Strastven sam u vezi svega što ima veze sa zdravljem. Nutricionizam, emocije i kako se osećati dobro...Isro tako želim da što je moguće više znam o istoriji - naveo je Đoković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading