REVOLUCIJA NA ROLAN GAROSU! Ovo će biti obavezna pravila na Otvorenom prvenstvu Francuske!
EPA/Ian Langsdon

Direktor turnira Gi Forže dodao je da će igrači imati priliku "da odu na trčanje ili da uživaju u svežem vazduhu, a zatim je ocenio da su teniseri svesni situacije vezane za pandemiju korona virusa.

- Naš cilj nije da im stavimo ogrlicu i vežemo ih u hotel ili na terene Rolan Garosa - rekao je Forže.

Pandemija je ove godine pomerila datum početka turnira, sa 23. na 30. maj, dok je prošlogodišnje takmičenje održanao u septembru, sa do 1.000 gledalaca dnevno.

Na ovogodišnjem turniru očekuje se veći broj gledalaca, jer će i organičenja na nacionalnom nivou biti ublažena.

Ako zdravstvena situacija nastavi da se poboljšava u Francuskoj, biće dozvoljeno do 5.388 gledalaca svakog dana.

Navijači će moći da udju i na šest posebnih područja unutar kompleksa, čiji će kapaciteti iznositi maksimalnih 13.146 mesta, 9. i 10. juna, a očekuje se da organizatori ove godine prodaju 118.611 ulaznica u poredjenju sa 15.000, koliko je prodato prošle godine.

Teniseri će po dolasku u Pariz ići direktno u hotel i biće testirani na korona virus pre nego što im bude uručena akreditacija, a testove na korona virus obavljaće na svaka četiri dana.

Svi teniseri biće smešteni u dva pariska hotela, gde će imati pristup restoranima i teretanama, a pristup terenima Rolan Garosa neće imati u danima kada nisu na rasporedu za igranje.

Navijači stariji od 11 godina moraće da nose maske sve vreme na tribinama, dok će od 9. juna u zavisnosti od usvajanja zdravstvenog sertifikata od strane francuskih vlasti, morati da pokažu negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz da su bili zaraženi i da su se oporavili od virusa.

Novitet će biti noćni mečevi na centralnom terenu, koji će se igrati do 9. juna, sa uključenim reflektorima i sa mogućnošću zatvaranja krova.

Publika  neće prisustvovati jedino 9. juna od 21.00, zbog policijskog časa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading