KO JE NOLETOV NAREDNI RIVAL? Kažu da je novi Nadal, a Federer mu je idol! Otac mu je bio poznati ruski bokser!
EPA

Naš najbolji teniser Novak Đoković saznao je rivala u osmini finala Mastersa u Madridu. Nakon što je bez mnogo muke savladao Tejlora Frica, Noletov naredni protivnik biće Španac ruskog porekla Alehandro Davidovič Fokina (21).

Momak čudnog imena i prezimena zaintrigirao je Novakove navijače. Mladi as počeo je da podiže formu i preti da se primakne samom vrhu ATP liste, ali... ko je zapravo Alehandro?

Davidovič Fokina rođen je u Španiji, u Malagi, ali je poreklom iz Rusije. Oba roditelja su mu iz te države, a on je odlučio da uzme prezime i oca i majke. Tata mu je nekada bio poznati ruski bokser Edvard Davidovič.

KO JE NOLETOV NAREDNI RIVAL? Kažu da je novi Nadal, a Federer mu je idol! Otac mu je bio poznati ruski bokser!

EPA

 

Iako je imao mogućnost da igra pod zastavom Rusije, odlučio se za pasoš Španije pa je prihvatio poziv da nastupa za "furiju". 

U jako dobrim odnosima je sa našim Novakom Đokovićem, sa kojim često sparinguje u Marbelji, pa Noletu nije nepoznat kvalitet sjajnog Alehandra. U zvaničnim mečevima se do sada nikada nisu sreli, ali je vreme da se u četvrtak i to desi.

Davidovič Fokina prozvan je novim Rafaelom Nadalom, ali mu je Rodžer Federer idol. Ipak, kada ga pitaju čiji stil igre mu je najbliži uvek je govorio da se najradije poredi sa Novakov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading