Ne propušta  nijedan  Novakov  meč: Dijana  Đoković
Aleksandar Dimitrijević
Ne propušta  nijedan  Novakov  meč: Dijana  Đoković

Aleksandar Dimitrijević

Ne propušta nijedan Novakov meč: Dijana Đoković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

* Ona sa Srđanom ima trojicu sinova: Novaka, Đorđa i Marka 

* Ponosna baka Stefana i Tare (Novakova deca)

* Novak Đoković je pobedio u finalu Rodžera Federera sa 3:2 u setovima!

Najbolji teniser sveta uvek je imao podršku porodice kroz celu njegovu karijeru, tako je bilo i tokom istorijskog susreta sa Federerom u finalu Vimbldona.

Iako su njegova mlađa braća izostala sa Vimbldona, u boksu si bili ponosni roditelji, sin Stefan i stric Goran.

Njegovi roditelji su veoma burno pratili meč, Srđan je uvek odreagovao na svaki poen, dok je Dijana emotivno proživljavala dramatičan meč.

Ona se molila za svog sina, tokom većeg dela meča u ruci držala krst koji je visio oko njenog vrata.

Dijana je rođena u Beogradu 1964. godine, od oca Zdenka i majke Elizabete, vojnih zdravstvenih radnika, doseljenih iz Vinkovaca u Beograd sredinom prošlog veka. Njen otac je bio odbojkaš i smatrao je da svojim stasom odgovara da bude sportistkinja. Ali, s obzirom na događaje i obaveze prema deci nije završila fakultet, ostala su joj tri ispita.

Ona je maksimalno posvećena porodici što pokazuje i jedan intervju što je dala medijima:

"Imam ja i Marka i Đoleta, supruga sam, ne radi se samo o Novaku. Možda sam ja ta koja najviše nastoji da budu čvrsto na zemlji, da ne polete, da kanališemo emocije. Nisam mogla ni da pomislim da će to ovako biti, ali desilo se. Novak je to što jeste i srećni smo i ponosni. Otac Srđan je birao ime prvencu Novaku, a Marku stariji brat i teniski šampion Novak. Đorđu sam ja birala ime. Moćno mi je delovalo Đorđe Đoković. Novak ima svoj put, a Marko i Đorđe ga još traže. Teško breme nose, sami su želeli na tenis, iako bi im možda lakše bilo da su u nekom drugom sportu", jednom prilikom izjavila je ona. 

Novak Đoković kad je bio mali, Foto: twitter/ vidaytenis

Srđan i ona su prošli kroz pravu golgotu, a Dijana je za hrvatski "Večernji list" pričala o teškoj finansijskoj situaciji kroz koju je porodica prolazila na Novakovom putu ka uspehu:

"Iskreno, bilo je trenutaka kada smo mislili da ne možemo sve to ispratiti materijalno. Jer, ako nemamo novca za Rolan Garos ili Vimbldon, on ne može ni ići. Bilo je mnogo takvih situacija, na kraju bismo se nekako snašli i to je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebao znati. Nismo ga opterećivali, nismo mu govorili imamo li ili nemamo, za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na planini Kopaonik, po 10, 15 ili 16 sati. Srđan je sa njim putovao, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Vodili smo palačinkarnicu i pizzeriju. Sve sam radila – pekla palačinke, bila u šanku, pravila pice. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije"- rekla je Dijana.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Snažna motivaciona poruka Novaka Đokovića!