Luka Jović
AP/Martin Meissner
Marko Pantelić i Dejan Stanković

FK Crvena zvezda

Marko Pantelić i Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

Podpredsednik FSS Marko Pantelić bio je gost Jutarnjeg programa RTS gde je govorio o startu i planovima fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacija za EP.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Srbije osvojila je bod na startu kvalifikacija na teškom gostovanju u Lisabonu.

"Igrali smo sa zvaničnim prvakom Evrope i sigurno taj bod puno znači za samopouzdanje igrača kao i našim navijačima da povrate veru u reprezentaciju i da posle dvadeset godina imamo relne šanse da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Sugurno da protiv jednog svetskog i evropskog prvaka ne izgubiti utakmicu, bez velikog broja standardnih prvotimaca, sve to pokazuje da Srbija ima jedan jako dobar tim koji može da ode na Evropsko prvenstvo", rekao je Pantelić.

"Orlovi" se nalaze u kvalifikacionoj Grupa B u kojoj su Portugalija, Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

"U Lisabonu smo odigrali možda i najteži meč u grupi. Naravno, svaka sledeća utakmica je najbitnija... Čeka nas gostovanje u Ukrajini, to je utakmica gde se možda i „lome" kvalifikacije i za njih i za nas. Milion puta smo se „opekli" na malim utakmicima. Nas jako teško može bilo koja reprezentacija da pobedi u Evropi ali isto tako je problem da i mi zabeležimo pobedu. Nadam se da u ovim kvalifikacijama to neće biti slučaj sa „malim" utakmicama. Dobro poznajem sve momke, veliki su profesionalci i nadam se da će uspeti da sve prebrode", smatra Pantelić.

Marko Dmitrović

Profimedia

Marko Dmitrović, Foto: Profimedia

Pantelić je posebno pohvalio Luku Jovića i Marka Dmitrovića i istakao da će oni biti uzdanice reprezentacije u budućnosti.

"Golman Marko Dmitrović posebno se istakao sa svojim intervencijama na oba meča. On je fenomenalan momak, pravi profesionalac i velika uzdanica našeg tima. Takođe, Luka Jović je budućnost srpskog fudbala. On je zasigurno igrač na kom će se zasnivati igra našeg tima. Svi se pitaju zašto nije dobio više minuta u igri ali u ovoj utakmici je bilo tako. Ispred njega je puno lepih utakmica i toliko lepa budućnost u reprezentaciji gde će on pokazati svoju raskoš i talenat", rekao je Pantelić.