Sportski savez Beograda
SSB
Sportski savez Beograda

SSB

Sportski savez Beograda, Foto: SSB

Rukovodioci SSAB ugostili su predstavnike Sportskog saveza Pančeva, a sve oko dogovora o zajedničkim akcijama i proširenju saradnje. Ispred krovne organizacije beogradskog sporta sastanku su prisustvovali Dragan Tomašević (predsednik), Nikola Penić (generalni sekretar) i Slobodan Đurić (predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije). Sportski savez Pančeva su predstavljali Slobodan Bitević (predsednik) i Dejan Perić (generalni sekretar).

- Prirodno je da ove dve velike sportske organizacije sarađuju. Predstavljamo sport dva grada, koja se po teritoriji graniče. U narednom period trudićemo se da sprovedemo nekoliko zajedničkih projekata – istakao je Dragan Tomašević.

Nikola Penić, generalni sekretar SSAB se nadovezao.

- Prezadovoljan sam kada vidim dvoje mladih ljudi, koji su digli Sportski savez Pančeva na zdrave noge. U njihovom sistemu je 230 klubova i sportskih udruženja i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom odlično sarađuju. Dogovorili smo se da potpišemo protokol o poslovno tehničkoj saradnji, koji će obuhvatiti puno stvari, usmerenih ka razvoju sporta i mladih sportista u ova dva grada.

Predsednik SS Pančevo, Slobodan Bitević, i dalje je aktivni sportista, nezamenljivi je član karate reprezentacije i osvajač je medalja na Svetskom i Evropskom seniorskom prvenstvu.

- Samo širenjem saradnje i razmenom iskustava iz oblasti sporta, možemo biti još bolji. Planiramo da napravimo i zajedničke seminare, gde bi treneri iz Pančeva i Beograda razmenili svoja iskustva. Ideja je da napravimo i edukaciju za mlade sportiste i još puno stvari, koje ćemo utanačiti početkom juna kada mi budemo domaćini funkcionerima iz Beograda i kada bude potpisan protokol – poručio je Bitević, koji nam je otkrio i da karijeru planira da završi plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi osvajanje medalje bila kruna njegove uspešne karijere.