Sportske igre mladih
Promo

 

Sportske igre mladih

Promo

Sportske igre mladih, Foto: Promo

Sportske igre mladih (SIM) nastavile su svoj put u Srbije, a poslednje dve stanice bile su Valjevo i Pančevo.

Svečanosti u Hali sportova u Valjevu prisustvovali su dr Slobodan Gvozdenović (gradonačelnik Valjeva), Milan Gajić (odbornik u Skupštini Valjeva i koordinator Igara ispred grada), Miroljub Ivanović (član Gradskog veća zadužen za sport), Miodrag Lazić (predsednik komisije za sport grada Valjeva), Mihajlo Poček i Dušan Novokmet (košarkaški i rukometni trener, bivši reprezentativci), Željko Ostojić (koordinator Igara za Valjevo), Radomir Simić (sekretar Sportskog saveza Valjevo), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i drugi.

Marko Ždero

Alo! M.Metlaš

U znak zahvalnosti za doprinos razvoju Igara u Valjevu, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uručila je specijalnu plaketu dr Slobodanu Gvozdenoviću, gradonačelniku Valjeva, koji je, na oduševljenje prisutnih, tokom manifestacije nosio oficijelnu majicu Igara.

"Sve nas koji radimo na organizaciji i realizaciji Sportskih igara mladih, a ima nas na stotine, često pitaju odakle crpimo energiju da stalno budemo na visini zadatka i da svaki put odemo korak dalje i deci uvek pružimo više. Odgovor na to pitanje nikada se ne menja: motivišu nas emotivni trenuci kakve nam samo naši mali SIMovci mogu prirediti. Njihova čista srca, iskreni osmesi, njihov žar i elan na terenu, njihova borbenost i posvećenost, nova prijateljstva koja sklapaju, njihova sreća i još hiljadu drugih stvari od kojih nam srce često bude veliko kao kuća, daju nam neopisivu energiju i vetar u leđa da za svoje najmlađe prijatelje učinimo baš sve. Upravo takvu energiju dali su nam danas naši prijatelji iz Valjeva, priredivši nam doček o kakvom se samo može sanjati", izjavila je Jovanović.

Igre mladih

igremladih.co.rs

Igre mladih, Foto: igremladih.co.rs

Nakon što su đaci i sudije položili zakletvu prijateljstva, baklju prijateljstva unele su talentovane Tamara Jeremić (streljaštvo) i Jovana Jovančić (rukomet).

"Ovo je divna stvar za naš grad. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskoj Vladi, što je prepoznala koliko su ovakve stvari važne za decu. Važne za ceo region. Veoma sam srećan i ponosan što je Karavan Igara posetio Valjevo i zahvaljujem se i Ivani Jovanović na tome. Mi smo grad sporta, a sa nama su danas bili i poznati treneri i bivši reprezentativci Jugoslavije. Ovo je budućnost Srbije. I budućnost Srbije jeste upravo u ovoj deci i njihovom bavljenju sportom u školskom uzrastu", istakao je Gvozdenović.

Igre mladih

igremladih.co.rs

Igre mladih, Foto: igremladih.co.rs

Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pančevu prisustvovali su i Tatjana Božić (članica veća zadužena za obrazovanje), Danijela Đaković (direktorka Predškolske ustanove „Dečja radost"), Dejan Perić (gen. sek. Š Pančeva), Ivan Krgović (glavni koordinator za Pančevo) i drugi.

Igre se nastavljuju sutra u Omoljici, nedelja je rezervisana za Banatsko novo selo, a u ponedeljak put vodi u Zaječar.