Ana Brnabić na utakmici Luksemburg - Srbija
ALO!/D.J.Bužić
Ana Brnabić na utakmici Luksemburg - Srbija

ALO!/D.J.Bužić

Ana Brnabić na utakmici Luksemburg - Srbija, Foto: ALO!/D.J.Bužić

Fudbalska reprezentacija Srbije imala je u utorak uveče na svojoj strani i Anu Brnabić, predsednicu Vlade Republike Srbije.

Premijerka je bila u toj državi u zvaničnoj poseti, a tom prilikom dala je i ekskluzivni intervju za „Sport plus“.

- Glavni razlog je svakako zvanična poseta političke prirode, ali takođe i razgovori  o ekonomskim temama. Takođe, moje prisustvo kao predstavnika Srbije povodom 75. godišnjice oslobođenja grada Luksemburga i lep povod da sa premijerom Betelom pogledam utakmicu - počela je ekskluzivni razgovor za naš magazin Ana Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ:

Da li ste sa premijerom Betelom pričali o sportu?

- Pričali smo o fudbalu, fudbal je i njima nacionalni sport. Nadala sam se da će naši igrači ostati jaki na terenu, da ih neće obeshrabriti neki porazi iz nedavne prošlosti kao što je bio onaj u meču sa Portugalom.

Ana Brnabić i Slaviša Kokeza

FSS

Ana Brnabić i Slaviša Kokeza, Foto: FSS

 Luksemburg je najbogatija zemlja evrozone, ali od Srbije može mnogo da nauči, pre svega u sportu?

- Pa da, mi smo i dosta veća zemlja od Luksemburga, njihov stadion prima samo 5.000 ljudi, bitno je to reći da bi naši ljudi mogli da shvate o kojim razmerama pričamo. Naši košarkaši su danas izgubili i to jeste bio šok za sve, zna se da smo mi zemlja košarke, a sada i zemlja odbojke i tenisa, ali i fudbala, zbog velikih uspeha Zvezde i Partizana, što je lepa najava da ćemo imati uspeha i sa reprezentacijom.

 

Proslava gola, pa počasni krug

Tokom utakmice između fudbalskih reprezentacija Luksemburga i Srbije, Ana Brnabić je uz mnogo emocija pratila dešavanja na terenu. Logično, radovala se golovima naših reprezentativaca, posebno proslavivši sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom, a posle meča je prošetala stadionom, „bacala je pet“ najmlađim navijačima, a onda je i raširila šal u bojama Srbije.

Volite da gledate fudbal?

- Volim da gledam reprezentaciju, ovako više volim neke druge sportove.

Da li ste se bavili nekim sportom?

- Bavila sam se plivanjem.

Karijera je otišla u drugom pravcu?

- To je zahtevalo prevelika odricanja. Kada pogledamo koliko se naši sportisti od malih nogu žrtvuju, koliko se daju za tu profesiju, a mi ih ponekad kada izgube lako kritikujemo. Mislim da to treba da promenimo. Mislim da treba da budemo uz njih kada pobeđuju, ali i takođe jednako, čak i više, kada gube.

Pretpostavljam da mislite i na košarkašku selekciju?

- Apsolutno, svaka čast tim momcima! Selektoru Aleksandru Đorđeviću, igračima. Videli smo ogromno požrtvovanje i ljubav prema svojoj zemlji. Sada su izgubili, ali oni nas čine ponosim svakog dana. Oni su proslavili Srbiju, i oni i generacija pre njih, a ubeđena sam da će to činiti i sledeće generacije. Samo nek nastave dalje, a svi mi treba da ih podržimo - tvrdi Ana Brnabić.

BONUS VIDEO

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!