Lara Bujse
Instagram
Lara Bujse

Instagram

Lara Bujse, Foto: Instagram

 

Mama Nikolina Stević joj je bivša srpska rukometašica, tata Fanđo Busje nekadašnji belgijski fudbaler. Odrasla je uz sport, ali je ipak krenula putem modelinga.

Ona je Lara Busje, šesnaestogodišnjakinja rođena u Atini, sa trenutnim prebivalištem u Luksemburgu i favorit je na izboru za mis Belgije! I očekuje podršku iz Srbije.

Kada je reč o kandidatkinjama koje učestvuju u ovom izboru, Lara ima najviše glasova - do juče u 12 časova imala je 1.009, što je znatno više od ostalih devojaka. Primera radi, najbliže su joj Maeve koja ima 732 glasa i Gabrijela sa 447 glasova.

- Zbog majke s ponosom ističem srpske korene i hvalim se mnogim stvarima, posebno ostvarenjima srpskih sportista. Ukoliko osvojim jedno od prva tri mesta u izboru za mis Belgije, sigurno ću se ogrnuti i srpskom trobojkom - započinje priču za „Alo!“ najmlađa učesnica u izboru lepote.

Otac bio pomoćnik Vladanu Milojeviću

Larin otac bio je asistent bivšem treneru Zvezde Vladanu Milojeviću kad je bio na klupi kiparske Omonije.

- Zbog toga se u našoj kući navija za Zvezdu - kaže Lara.

Otkriva kako je prelomila da pošalje prijavu.

- Predloženo mi je da se prijavim pošto se bavim modelingom. S obzirom na to da imam 16 godina razmišljala sam da li je to dobro, ali sam na kraju rekla sebi da ne želim da propustim tu šansu. Nije mi teško da putujem do Belgije pošto je samo na sat vožnje od Luksemburga. Polako se pripremamo za jul i nadam se da takmičenje u Antverpenu neće biti odloženo zbog koronavirusa.

Mlada Lara se bavila rukometom, ali je silom prilika morala da promeni sport.

Lara sa mamom Nikolinom i tatom Fanđom

Privatna arhiva

Lara sa mamom Nikolinom i tatom Fanđom, Foto: Privatna arhiva

- Trenirala sam pet godina ali kad smo se zbog tatinog posla preselili u Volos (Grčka) gde nije bilo rukometnog kluba, prešla sam na odbojku koju treniram već četiri godine u EVBC (Escher Volleyball Club Luxemburg).

Iako joj sigurno predstoji sjajna budućnost u modelingu, nadamo se i u sportu, Lara kaže da bi ipak želela da se bavi mikrobiologijom.

- Na prvom mestu mi je škola, pa sve ostalo. Želim da upišem mikrobiologiju, imam volju za učenjem, a kad hoćeš, sve možeš da postigneš - kaže Lara.

Iako nikad nije živela u Srbiji, obožava da boravi u Beogradu.

- Dolazim svake godine jednom ili dva puta kod bake Marije. Baka mi uvek ugađa kad je hrana u pitanju - kaže sa osmehom Lara.

LARIN LEKSIKON

 

TOP 5 STVARI U BELGIJI

Kultura

Gent (moj omiljeni grad)

Zelenilo na sve strane, čiste ulice

Odnos prema životinjama

Vafl i belgijske čokolade i praline

 

TOP 5 STVARI U SRBIJI

Gostoprimstvo

Priroda

Srdačnost

Ćevapi, pljeskavice i bakina sarma

Izlasci sa društvom