Nemanja Matić
SIM
Nemanja Matić

SIM

Nemanja Matić, Foto: SIM

Sportske igre mladih Srbije, zajedno sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pokrenule su regionalnu edukativnu i preventivnu akciju #KodKuceJeZakon.

Velikom digitalnom kampanjom deci i roditeljima ukazuje se na važnost ostanka u svojim domovima, ali im pružaju i zabavan i edukativan sadržaj putem svih komunikacionih kanala do nastavka aktivnosti na sportskim terenima.  

Ambasadori Igara, proslavljeni sportisti i sportski radnici, Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko i Sven Goran Erikson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon, zajedno s mnogobrojnim sportistima ali i javnim ličnostima koje šalju poruke podrške svima u regionu, a posebno učesnicima Sportskih igara mladih. 

- Kao ambasador Igara, sportista, otac i suprug savetujem vas da ostanete kod kuće uz svoje najmilije, najvažnije je da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših sugrađana. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta i ubrzo ćemo se opet družiti na sportskim terenima širom regiona - poručio je iz kućne atmosfere Mančestera, srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić. 

Luka Modrić

SIM

Luka Modrić, Foto: SIM

U ovu inicijativu nisu uključeni samo ambasadori i prijatelji Igara iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i iz Evrope, a poruke koje stižu imaju za cilj da svi shvatimo koliko je u ovom trenutku bitno da budemo odgovorni prema sebi i drugima i koliko je važna uzajamna podrška i solidarnost.  

Poznati sportisti i javne ličnosti iz regiona, ovih dana svakodnevno se priključuju ovoj kampanji. U Srbiji su to do sada uradili Strahinja Jovančević (bronzani atletičar sa Evropskog prvenstva), članovi zlatne odbojkaške reprezentacije sa EP Nikola Peković sa verenicom Katarinom, Aleksandar Atanasijević i selektor Slobodan Kovač, najbolji automobilista Srbije Dušan Duca Borković sa ćerkom Sofiom, najbolji karatista Srbije i svetski prvak Slobodan Bitević, košarkaš Danilo Anđušić sa suprugom Ivanom Maksimović koja nam je donela medalju u streljaštvu sa OI, evropski prvaci u veslanju Nenad Beđik i Miloš Vasić sa suprugama Jovanom i Sanjom, koja je uspešna košarkaška reprezentativka, poznati teniser Janko Tipsarević, eks fudbalski asovi Mateja Kežman i Mladen Krstajić, poznati fudbalski trener Boris Bunjak, nekadašnja kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović sa sinom Stefanom, trostruki svetski prvak u kuglanju Igor Kovačić, pr FK Partizan Biljana Obradović, džudo svetski prvak Nemanja Majdov sa devojkom, poznati voditeljski par RTV Pink Dea i Mladen Mijatović, doajen radio novinarstva Milan Bigović, voditeljka Happy tv Jelena Dimitrijević i mlada glumica o kojoj se priča Miona Marković. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana najavili su podršku, kao i mnogi drugi.