Eliminišu rivale i zarađuju: Fudbaleri Crvene zvezde
Marko Metlaš
Žali zbog propuštene šanse: Milan Jevtović

Marko Metlaš

Žali zbog propuštene šanse: Milan Jevtović, Foto: Marko Metlaš

* Crvena zvezda je u 1. kolu kvalifikacija igrala sa Suduvom, a u2. je očekuje još revanš u Helsinkiju

* Šampion Srbije je već počeo da zarađuje

* Bruto fond Evropske kuće fudbala za ovu sezonu iznosi 3,25 milijardi evra

Većina navijača Crvene zvezde voljeni tim već vidi u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je u prvom meču drugog kola protiv Helsinskija na „Marakani“ (2:0) odradio veći deo posla.

Ako bi se sada podvukla finansijska crta, klub iz Ljutice Bogdana je uveliko počeo da zgrće lovu, pošto računica na osnovu dosadašnjih rezultata govori da su crveno-beli zaradili malo manje od milion evra.

Jevtović: Pogodiću kad treba

Milan Jevtović je uneo živost u Zvezdinu igru ulaskom u drugom poluvremenu meča s Helsinkijem.

- Kontrolisali smo meč svih 90 minuta. Bili smo bolji, stvorili smo dosta šansi, možda smo mogli da postignemo još neki gol, ali smo zadovoljni. Ništa nije gotovo, ima još poluvreme u Helsinkiju. Što se mog učinka tiče, nije bilo loše, ali može i mora još bolje. Žao mi je zbog propuštene prilike, ali verujem da će se vratiti kada bude bilo potrebnije - kaže Milan Jevtović za „Alo!“.

Evropska kuća fudbala (UEFA) bila je izdašna kada se radi o raspodeli prihoda klubovima koji u predstojećoj sezoni jure plasman u elitno takmičenje. Naime, samo učešće u preliminarnoj fazi kvalifikacija plaća se 230.000 evra, dok se za plasman u prvo kolo dobija 280.000. Zvezdina računica počinje upravo iz drugog kruga. Iako trener Vladan Milojević i njegovi izabranici pred revanš u Helsinkiju pozivaju na oprez, niko ne sumnja da će oni u Finskoj odraditi posao i zaraditi novih 380.000 evra, koliko sleduje pobedniku dvomeča. To nas dovodi do cifre od 660.000.

Ali, tu nije kraj dosadašnje zarade, pošto bi srpski šampion u slučaju neuspeha, odnosno eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona ili Ligu Evrope dobio dodatnih 260.000 evra. Dakle, crveno-beli u džepu imaju 920.000, dok bi trijumf nad Kopenhagenom inkasirali 480.000, a plasmanom u grupnu fazu ukupno 17.000.000, ne računajući prihod iz kvalifikacija. Svaka pobeda u elitnom fudbalskom društvu donosi 2.700.000, a remi 900.000 evra.

Bruto fond Evropske kuće fudbala za ovu sezonu iznosi 3,25 milijardi evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je reč o Ligi Evrope, cifre su značajno manje, ali daleko od toga da su zanemarljive, pogotovo ukoliko tim zaređa sa pobedama.

BONUS VIDEO

Suduva - Crvena zvezda , početak utakmice!