Vladimir Lučić
V. Marković
Vladimir Lučić

V. Marković

Vladimir Lučić, Foto: V. Marković

* Mundobasket je na programu 31. avgusta

* "Orlovi” su u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom

* Mi smo saznali ko je najbolji stonoteniser među našim košarkašima

Tragom glasine da je Stefan Jović najbolji stonoteniser među košarkašima Srbije, raspitali smo se kod njegovog doskorašnjeg klupskog i reprezentativnog saigrača Vladimira Lučića.

Popularni Luča, bar tako tvrdi u razgovoru za „Alo!“, mnogo je veštiji u baratanju reketom od rođenog Nišlije, koji, nakon što je kaširan (Lučić osvojio šest poena, a protivnik nijedan) u međusobnom duelu, odbija da ponovo izađe na crtu krilnom centru „orlova“ i Bajerna. Razlog je, sumnja se, strah od novog debakla.

Stefan Jović

FIBA

Stefan Jović, Foto: FIBA

- U početku nismo imali sreće s vremenskim uslovima, dani su bili kišoviti, tako da se slobodno vreme na Kopaoniku svelo na karte i ispijanje kafe u hotelu. Nemamo mnogo opcija na planini u ovo doba godine, zato smo i došli ovamo na pripreme - počeo je priču Vladimir Lučić.

Elokventni Beograđanin, koji je u karijeri s uspehom branio boje Partizana i Valensije, a u minhenskom Bajernu treću sezonu zaredom ostvaruje zapažene rezultate, otkrio nam je da „orlovi“ u toku priprema za Mondobasket slobodno vreme provode igrajući karte.

U sobi sa kumom Gagijem

Vladimir je veliki prijatelj s Draganom Gagijem Milosavljevićem, s kojim deli sobu na pripremama na Kopaoniku.

- U sobi sam sa Gagijem Milosavljevićem. Zanimljiv je kao cimer, ne zbog toga što smo kumovi ili zato toga što sam mu bio svedok na venčanju već mi je on zaista najbolji prijatelj. Zbog svega toga ne smem ovako javno da otkrivam neke detalje o njemu - kaže krilo Bajerna i reprezentacije Srbije.

 - Ja više slušam i navijam. Saigrači najčešće igraju tablić, obrće se tu i „neka lova“, pa navijam sa strane. Slobodno vreme provodim sa članovima porodice, koja je na Kopaonik došla pre nekoliko dana, i na kafi. Ništa posebno drugačije nije nego što je to slučaj tokom sezone - dodaje Luča.

Zatim se osvrnuo na tvrdnje nekih saigrača da je Stefan Jović „baš, baš dobar u stonom tenisu“.

- Istina, dobar je Jovke, ali ja sam ga jednom kaširao i više ne sme da igra protiv mene. Ovde na Kopaoniku, iskreno, nisam previše zalazio u deo hotela u kojem se igraju stoni tenis, bilijar i gde se kugla, trudim se da se odmaram i provodim vreme sa ćerkicom. Sportisti smo, pa čak i igranje stonog tenisa preraste u takmičenje, preznojim se više nego na treningu, tako da izbegavam sve što može da me umori - zaključio je Vladimir Lučić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića