Paspalj, Đorđević, Bogdanović, Raduljica
printscreen
Komšija Paspalj

printscreen

Komšija Paspalj, Foto: printscreen

* Žarko Paspalj je sa reprezentacijom Jugoslavije imao je velike uspehe

* Osvojio je dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, tri zlatne i jednu bronzanu na Evropskim prvenstvima

* Na Svetskom prvenstvu osvojio je zlato 1990. u Argentini

Bez ičije pomoći, legendarni Žarko Paspalj je mesecima sređivao jedno dvorište na Vračaru, napravio je pravu malu oazu!

U međuvremenu je od Košarkaškog saveza Srbije na poklon dobio i jedan koš, a onda su neki divni ljudi rešili da ga iznenade i nastao je veoma dirljiv film "Komšija Paspalj".

Srbija osakaćena pred Svetsko prvenstvo! Ovako izgleda konačan spisak!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 19:51 Srbija u subotu počinje Mundobasket mečom protiv Angole Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković * Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15.

Film je nastao spontano, kao izraz ljubavi i poštovanja prema Žarku Paspalju. Na inicijativu KSS ovo delo su realizovali studenti produkcije FEFA, a idejno iza svega stoje glumica Bojana Maljević i naš proslavljeni košarkaš i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, od kog je ova ideja i potekla.

Paspalj, Đorđević, Bogdanović, Raduljica

printscreen

Paspalj, Đorđević, Bogdanović, Raduljica, Foto: printscreen

Upravo je on prvi posetio Paspalja, dok su ostali čekali sakriveni, u "zasedi". Njima se prvi pridružio selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, a onda su se redom pojavljivao veliki broj javnih ličnosti.

Za ovo dvoriše Paspalj je rekao: "retko kada se nešto dešava, jer u tom bloku živi "petoro-šestoro male đece", a nekadašnji tinejdžeri su odrasli i postali preokupirani drugim stvarima".

Ova gerila akcija za Žarka Paspalja ga je dovela do ivice suza, usledio je jedan jedan grupni pozdrav sa usklikom "SRBIJA"!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!

 


 

Komentari (1)

gluvooka

30.08.2019 06:30

Žarko PASPALJ najbolji čovek iz košarkaških voda, njemu i njegovoj porodici želim svu sreću ovoga sveta. Bog ih blagoslovio.