Zaludeo  Evropljane i  Amerikance:  Teodosić
Marko Metlaš
Zaludeo  Evropljane i  Amerikance:  Teodosić

Marko Metlaš

Zaludeo Evropljane i Amerikance: Teodosić, Foto: Marko Metlaš

* Obnovio je staru povredu još dok je igrao za Kliperse

* Mundobasket je na programu od 31. avgusta

* Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić teže je povređen u petom minutu duela saLitvanijom (72:68) i neizvesno je hoće li povreda stopala uspeti da se zaleči do 31 avgusta kada u Kini počlinje Mundobasket.

Sve ukazuje na to, svetski tron je naš! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 11.08.2019. 15:50 Puno simbolike ima između svetskog prvenstva u košarci 2002. godine, koji održan u Indijanapolisu, i svetskog prvenstva u Kini koje počinje krajem avgusta. Nikola Jokić, Foto: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb Te 2002. godine popeli smo se na krov sveta!

Teodosić je u procesu lečenja i prema izjavi doktora reprezentacije Dragana Radovanovića naredni dani daće odgovor o zdravstvenom stanju u kom se nalazi.

– U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih par dana. Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira – kaže doktor Radovanović.

Činjenica da se Teodosić povredio izazvala je lavinu sramnih komentara na internetu. "Upućeni" osuđuju Tea, jer je bio nespreman i odbio da umesto u Virtus ode u Crvenu zvezdu, aima i onih koji misle da ćemo bez Miloševog učinka u Kini biti bolji.

- Neko to gleda odozgo"... "Ceo sever sada se veseli crveno - beli! Čoviću, odlično što nisi bio uporan da ovaj prepotenko dođe u Zvezdu. Đorđeviću, zovi Filipa Čovića sada". "E moj Teo, nije Srbija ni zasluzila da igraš za nju... Dok si bio najbolji svi su te poštovali a sad pisu kao da si najgori na svetu. Sad raskini ugovor sa Virtuosom i dođi u Partizan da pokažes ovim zvezdašima sta je karma.

Miloš Teodosić

twitter/fersudeniz

Miloš Teodosić, Foto: twitter/fersudeniz

- Karma je čudo! Hteo si milione, izgubio si sve!", "Valjevac, nikad nemoj zaboraviti...BOG SVE VIDI !!! Sada se BRČKAJ U LOVI a Srbija će i bez sitnih duša NAPRED !!! DELIJE SEVER 1989.

- Najzad lepa vest. Nama ne trebaju igrači skloni povredama i koji će da odigraju jednu utakmicu. Ionako, Teo ne igra odbranu

- Velika sreća što nije došao u Zvezdu. Prvo što je skup, drugo što povređen bi samo zauzeo mesto drugom plejmejkeru. A iskreno i pretpostavljao sam da će do ovoga doći. Ne može samo pola sezone da ne igra nigde a onda da uhvati jak ritam a da prođe bez ikakve povrede.

PROČITAJTE JOŠ:

- I kad je odlučio da potpiše za Virtus, nije mi bilo žao što neće igrati u Zvezdi. Zašto? Zato što je odavno prošao svoj vrhunac karijere i igara... nažalost, tako je. To sam i napisao u komentarima. Možda je bolje za nas što se ovo desilo sada, a ne tokom prvenstva. Žao mi je Tea... Brz oporavak, majstore! Jedan od najvećih koje je Srbija imala i ima u ovom sportu!

Za sve vas koji ste zaboravili koliko je ovaj čovek dao reprezentativnom dresu, ako ste zaboravili koliko je nas skakalo od sreće nakon trojke preko Garbahose, koliko nas se zaledilo kad je promešao "amere" i ostavio bez teksta jednog Kevina Durenta.

Za nas i za vas treba da postoji samo jedna poruka - kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, kapiten zemlje košarke, zaslužuje više uvažavanja! Bez obzira da li je košarkaški virtuoz u formi ili ne, klasa i magija koju nosi u jednom dodiru ne podležu zubu vremena, i bez obzira na to sa koje strane brda pripadate i to brdo i svi mi zajedno deo smo jedne zemlje, zemlje koja igra najlepšu košarku i zato kapiten takve zemlje mora imati svo naše poštovanje!

 

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića