košarkaši Srbije
Alo/Marko Metlaš
košarkaši Srbije

Alo/Marko Metlaš

košarkaši Srbije, Foto: Alo/Marko Metlaš

Plasmanom Francuza u polufinale Mundobasketa košarkaši Srbije ostali su bez šanse za direktan plasman na Olimpijske igre, pa će sutra protiv SAD u borbi za plasman od 5. do 9. mesta igrati za prestiž.

Dženkins u problemu, predstoji mu veoma teška odluka

AUTOR: Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 11.09.2019. 15:40 Poraz Sjedinjenih Američkih Država od Francuske u četvtfinalu Svetskog prvenstva u Kini odjeknuo je svetom i odmah izazvao reakcije. Foto: ALO Foto: Marko Metlas Neposredno posle eliminacije Amerike na Tviteru se oglasio Čarls Dženkins, košarkaš Crvene zvezde koji je samo jednom rečju dočarao kako se oseća.

Sa šampionata u Kini sedam timova izboriće plasman u Tokio, a za sada su to uradili SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, kao i dve evropske reprezentacije (Francuska, Španija ili Češka), plus Japan kao domaćin.

Dogodila se najveća senzacija na SP!

AUTOR: Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 11.09.2019. 14:46 - 11.09.2019. 15:09 Francuska je pobedom nad Sjedinjenima Američkim Državama rezultatom 89:79 priredila senzaciju i eliminisala glavnog favorita na Svetskom prvenstvu u Kini. Foto: EPA Alex Plavevski Pobedom nad Amerikom, Francuska je zakazala polufinale protiv Argentine i znatno otežala plasman Srbiji na Olimpijske igre u Japanu 2020.

Ipak, postoji još jedna šansa, pošto će preostala četiri mesta popuniti pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će biti organizovan jedan sa šest selekcija na kojem će samo pobednik ići na OI.

PROČITAJTE JOŠ:

Već sada je izevsno da će konkurencija na tom turniru biti paklena, jer će sem Srbije učestvovati i Grčka, Litvanija, Poljska...

BONUS VIDEO:

Saša Đorđević posle Argentine - prva izjava

 

Komentari (1)

zvezdara

11.09.2019 17:20

Naših košarkaša mi je žao što nisu osvojili jednu od tri medalje, želim im od srca da se plasiraju na Olimpijske igre.