Srbija - Španija
ALO Foto: Marko Metlas
Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Svaka sledeća utakmica je najvažnija, često kaže selektor Aleksandar Đorđević, ali ova je baš najvažnija. Više nego bilo koja!

Stigli su košarkaši Srbije iz Vuhana u Donguan na jug Kine i opet će bez treninga na parket. Pobeda znači prolaz u polufinale i igranje za medalju, poraz bi selio "orlove" u borbu od petog do osmog mesta. O potencijalnom fijasku u Kini niko ne razmišlja.
Jednostavno, košarkaši Srbije prema svim ocenama jači su od Argentine bar za 10-15 poena i to sada treba dokazati kada je najpotrebnije. Izaći na teren i pobediti kada je najteže.

PROČITAJTE JOŠ:

To u ovim trenucima najbolje oseća plej Vasilije Micić koji je posle porodične tragedije i smrti majke rešio da ostane u ekipi i igra za Srbiju. Kapa dole, majstore!

Vasilije Micić

AP Photo/Andy Wong

Vasilije Micić , Foto: AP Photo/Andy Wong

I njegova odluka biće dodatni motiv "plavima" da zajedno trijumfuju i posle se okrenu borbi za odličja. Projektovano, u petak bi "orlove" u polufinalu čekale SAD, ali toj priči sada svakako nije mesto.

Otkrio prave razloge poraza Srbije, poimence naveo igrače - O ovome se dugo ćutalo!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.09.2019. 20:16 Košarkaška selekcija Srbije izgubila je od reprezentacije Španije sa 81:69 u meču koji je odlučivao o prvom mestu grupe "J". Vlade Đurović, Foto: Alo/Marko Metlaš Legendarni trener, Vlade Đurović, je u ekskluzivnom razgovoru za portal alo.rs podelio svoje impresije u vezi sa utakmicom između Srbije i Španije.

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Ukoliko verujete da bismo mogli baš ubedljivo do četvrtfinala i da prebacimo "stotku", kvota je sjajnih 12.
Nekoliko iznenađenja već se dogodilo, i Litvanija i Grčka potpuno neočekivano ostale su bez borbe za medalju u Kini.
Verujemo da će se "orlovi" skupiti i biti pravi kada je najpotrebnije. Momci, ajmo, ajde, mi smo zemlja košarke!

BONUS VIDEO:

Vladimir Matijašević nakon poraza od Portugala: Treba više da se borimo za naciju!