Srbija - Portoriko
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Portoriko

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Portoriko, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Da li će Srbija braniti olimpijsko srebro saznaćemo u julu naredne godine, kada budu odigrana četiri turnira na kojima će učestvovati 16 najbolje plasiranih ekipa sa Svetskog prvenstva koje nisu obezbedile Tokio.

Popović prekinuo govor reprezentativca na konferenciji za novinare! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 12.09.2019. 09:26 Američku košarkašku reprezentaciju očekuje meč protiv Srbije u razigravanju od 5. do 8. mesta. Greg Popović, Foto: EPA-EFE/WU HONG Neobična situacija desila se na konferenciji za štampu američke reprezentacije nakon poraza u četvrtfinalu protiv Francuske.

Košarkaška reprezentacija Srbije dakle imaće još jednu šansu da izbori učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za to je potrebno da "orlovi" osvoje jedan od četiri kvalifikaciona turnira, nalik onom koji je 2016. održan u "Areni".

Dva kandidata u igri za klupu Srbije, a jednog ne pamtimo po dobru!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 12.09.2019. 09:04 Kokoškov je sedeo na klupi Slovenije koja je u finalu poslednjeg Evropskog prvenstva bila bolja od Srbije. Košarkaši Srbije trening, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš Svetsko prvenstvo u košarci ulazi u samu završnicu. Prvi put posle 2006.

Turniri će na različitim krajevima planete biti odigrani od 6. do 12. jula. Primera radi, Crna Gora sa skorom 1- 5 nema više mogućnost da se bori za odlazak na najvažniji turnir u sportu.

Bio ubedljivo najbolji na terenu i razbio Ameriku, na korak je do medalje ali u glavi mu je SRBIJA!

AUTOR: blic-Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 23:49 Prisetio se bolne rane! Evan Furnije, Foto: (AP Photo/Ng Han Guan) Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Ameriku i plasirala se u polufinale Mundobasketa u Kini! Ponovili su uspeh od pre pet godina, a sada će imati nešto "lakši" zadatak jer su te 2014.

U kvalifikacijama će učestvovati Tunis (Afrika), Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada (Amerika), Iran (Azija), Srbija, Češka, Poljska, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Nemačka, Turska (Evropa) i Novi Zeland (Okeanija). Ovoj grupi timova FIBA će dodati još po dva tima sa svakog kontinenta, nakon čega će biti održan žreb.

Odgovor nenadano stigao: Tvoja otadžbina je Hrvatska, mamu ti je*em ustašku!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 11.09.2019. 23:01 - 11.09.2019. 23:23 Nisu ga štedeli! Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Šešelj se našao na udaru tviteraša koji su bili nemilosrdni * Šešelj poslao košarkaškoj reprezentaciji Srbije poruku da će se Srbi najviše obradovati pobedi nad Amerikancima * Lider radikala nije ni očekivao ono što je usledilo Lider radikala dr Vojislav Šešelj danas je svojom porukom pred sutrašnji meč srpskih košarkaša sa Sjedinjenim Američkim Državama na Svetskom prvenstvu u Kini izazvao lavinu komentara i to uvredljivih.

U Tokio će na kraju otputovati samo pobednici četiri turnira, čiji domaćini još nisu poznati. Pre tri godine, "šeširi" prilikom žrebanja za kvalifikacione turnire određivani su prema plasmanu na FIBA rang listi, a u prvom su se nalazile (5) Francuska, (6) Srbija i (10) Grčka.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, rivali "orlova" u Areni pre tri godine bili su Portoriko, Letonija, Češka, Angola i Japan, a naš tim završio je turnir skorom 4-0.

BONUS VIDEO:

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!