Španija košarka
EPA Javier Lizn
Španija košarka

EPA Javier Lizn

Španija košarka, Foto: EPA Javier Lizn

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo je objavio spisak igrača na koje računa za Mundobasket u Kini. U poslednjem trenutku iz liste reprezentativaca su otpali plejmejker Unikahe Haime Fernandes i centar Baskonije Ilimane Diop.

Srbija je GLAVNI FAVORIT ZA ZLATO U KINI! Ameri pali na drugo mesto, a argumenti o našim momcima su FANTASTIČNI

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 16:34 Jednom i FIBA da nešto pogodi. košarkaši Srbije, Foto: Alo FIBA je objavila novu listu favorita (Power ranking) za Svetsko prvenstvo, a deset dana pre početka Mundijala broj jedan je selekcija Srbije.

"Verujemo da je najbolje nastaviti pripreme sa 12 igrača koji će biti u finalnom timu, ako se ne desi ništa nepredviđeno. Poslednja dvojica igrača će biti prvi na listi ukoliko dođe do neke povrede", rekao je Skariolo.

Kinezi priredili veličanstven doček reprezentativcima Srbije, pogledajte njihove osmehe i sve će vam biti jasno! (FOTO)

AUTOR: Zvanični sajt/M.D DATUM I VREME: 21.08.2019. 12:59 Naš tim prvi meč na turniru u Šenjangu igra u petak 23. avgusta od 13.30 Košarkaši Srbije, Foto: KSS * Svetsko prvenstvo počinje 31.

On je dodao da je dobro za grupu da već sada ima definisan sastav.

"Zahvalili smo se Fernandesu i Diopu, uradili su odličan posao i stoprocentno pripadaju ovoj porodici. Računaćemo na njih u budućnosti", rekao je Skariolo.

PROČITAJTE JOŠ:

Španija će nastupati u Grupi C Svetskog kupa, sa Iranom, Portorikom i Tunisom. Za poslednju pripremnu utakmicu sa Dominikanskom Republikom i za put u Kinu Skariolo je izabrao Kina Koloma, Serhija Ljulja, Rikija Rubija, Huanća Ernangomesa, Havijera Beirana, Rudija Fernandesa, Ćavija Rabasedu, Paua Ribasa, Viktora Klavera, Vilija Ernangomesa, Pjera Oriolu i Marka Gasola.

BONUS VIDEO:

Alo! U Bernu - Trening fudbalera Crvene zvezde na stadionu "Švajcarska Vankdorf"!