Španija reprezentacija
fiba.com
Španija reprezentacija, Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Španije drugi je polufinalista Mundobasaketa u Kini. Španija se plasirala u polufinale pošto je bila bolja od reprezentacije Poljske 90:78. Izabranici Serđa Skariola odigrali su dobru utakmicu, koju su rešili u poslednjih pet minuta kada su napravili ključnu razliku.

Poruka sestre VASE MICIĆA nateraće vam suze na oči! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.I. DATUM I VREME: 10.09.2019. 16:55 Košarakši Srbije izgubili su u četvtini finala Svetskog prvenstva od selekcije Argentine sa 87:97. Srbija - Argentina, Foto: Alo/Marko Metlaš Vasiliju Miciću je u ponedeljak ujutru umrla majka, ali je on ostao sa ekipom i odigrao je četvrtfinalni duel Svetskog prvenstva.

"Crvena furija" u polufinalu igraće protiv Australije ili Češke, koji igraju u sredu. Poljska je pružila odličan otpor Španiji, mučili su ih tokom 35 minuta i činilo se da bi mogli da dođu i do senzacije. Međutim, da tako ne bude pobrinuli su se Vili Ernangomes i Riki Rubio, koji su serijom 8:0 slomili otpor Poljaka.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rubio sa 19 poena i devet asistencija, Vili Ernangomes je ubacio 18, njegov mlađi brat 14, dok je Rudi Fernandes postigao 16.

PROČITAJTE JOŠ:

Ej Džej Sloter je predvodio Poljake sa 19 poena, Vačinski je dodao 15, dok je Ponitka imao devet poena i 11 skokova.

BONUS VIDEO:

Saša Đorđević posle Argentine - prva izjava