Nikola Jokić
KSS
Košarka Srbija - Turska

twitter.com/HellenicBF

Košarka Srbija - Turska , Foto: twitter.com/HellenicBF

* Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta

* Srbija se nalazi u grupi D, u kojoj će igrati protiv Italije, Angole i Filipina

* Amerikanci su prvi put od 2006. doživeli poraz u priremnim utakmicama, a da su im u ekipi NBA igrači

Košarkaška reprezentacija Srbije izaziva sve veću pažnju u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sada kada su, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, Amerikanci po prvi put od 2006. godine doživeli poraz, a da su im u ekipi NBA igrači.

Još jedan otkaz, ovo je ekipa Amera kojoj ćemo da otmemo zlato na Mundobasketu!

AUTOR: B92/V.Ž. DATUM I VREME: 24.08.2019. 17:02 Krilni centar Lejkersa povredio je zglob Kajl Kuzma, Foto: EPA * Još jedan otkaz američkom timu pred Mundobasket * Krilni centar Lejkersa povredio zglob * Poznat tim SAD za Kinu Kajl Kuzma, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini zbog povrede zgloba, saopštio je Mark Stajn, novinar Njujork Tajmsa Krilni centar Lejkersa povredio je zglob, zbog čega nije igrao protiv Australije i nekoliko sati posle toga odlučeno je da propusti Mundobasket.

Nakon što su reprezentaciju SAD Australijanci savladali sa 98:94, uz sjajnu partiju Patija Milsa, u Americi se povela polemika ko bi, zapravo, njima „neprikosnovenima“ mogao da uzme titulu na predstojećem Mundobasketu, koji u subotu počinje u Kini.

Jutros stigle vesti koje su obradovale Srbiju! (VIDEO)

AUTOR: sportklub-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 24.08.2019. 21:44 Ameri poraženi na Marvel stadionu! Teodosić, Raduljica i Kalinić, Foto: Marko Metlaš * "Bumersi" su pred 52.000 gledalaca nadigrali Amerikance prvi put posle 55 godina. * Revanširali su im se za poraz od pre nekoliko dana 102:86.

Jedan od onih koji su izneli mišljenje o ovoj temi je Ti-Džej Makbrajd, vodeći košarkaški novinar „Majl haj sportsa“, jednog od glavnih sportskih glasila u Denveru, gradu u kome igra centar naše reprezentacije Nikola Jokić.

Mozzart na Vračaru otvorio teren posvećen „Zlatnim momcima"

AUTOR: Zvanični sajt/M.D DATUM I VREME: 24.08.2019. 14:37 Košarkaški teren obnovljen u čast najvećih uspeha u istoriji srpske košarke, koji je donedevno imao samo jedan koš, postao je moderan i kvalitetan sportski kompleks obogaćen teretanom na otvorenom i tribinama Mozzart kladionica teren posvećen „Zlatnim momcima", Foto: promo Svečanim otvaranjem obnovljenog sportskog kompleksa na Vračaru koji je posvećen „Zlatnim momcima" - osvajačima zlatnih medalja na svetskim prvenstvima kompanija Mozzart nastavila je najveću akciju za omasovljenje i podršku sportu „100 terena za jednu igru".

Makbrajd ima vrlo jasnu poruku za američku košarkašku javnost:

„Usput, Srbija je ostala jedini neporaženi tim u međunarodnim (pripremnim utakmicama), ima 8-0, a Nikola Jokić pritom nijedan jedini put nije bio starter. Reprezentaciji SAD bi bilo bolje da se moli kada/ako naleti na Srbe“, poručio je ovaj američki sportski novinar.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanci će na Mundobasketu sa nastupima početi 1. septembra protiv Češke.

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda