Turkoglu sa Divcem i neverovatnim Kingsima
profimedia
Hidajet Turkoglu

Profimedia

Hidajet Turkoglu, Foto: Profimedia

* Karijeru je počeo u Efes Pilsenu

* Draftovan je od strane Sakramento Kingsa gde je igrao sa Divcem i Stojakovićem

* Turkoglova porodica je poreklom iz Srbije, iz Sjenice, ali je on rođen u Istanbulu

Jedan od najvećih turskih košarkaša svih vremena, Hido Turkoglu prokomentarisao je protekle izbore za predsednika FIBA Evropa kao i navode da je imao svoje favorite.

Uzburkane strasti u Bolonji, Italijani vređaju Teodosića a veličaju Stipčevića! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 09.08.2019. 17:36 - 09.08.2019. 17:49 Interesantne scene u Italiji! Miloš Teodosić sa selektorom Đorđevićem, Foto: Alo!

Prvi čovek košarkaškog saveza Turske poslao je pismo ostalim evropskim federacijama i određeni deo javnosti ga je optužio da je tim pismom pokušao da utiče na njihovu odluku.

"Ukoliko prevedete to pismo koje sam poslao na 49 različitih adresa i u njemu pronađete ijednu reč kojom favorizujem srpskog kandidata ja ću dati otkaz. Prilično je jasno da je ovo upereno u mene od strane osobe koja ima nekih problema sa mnom, ali ja sam čovek koji će tursku košarku uvek staviti na prvo mesto, kako seniorsku, tako i juniorsku i klupsku i reprezentativnu. Moj cilj je da u FIBA Evropi bude što više naših ljudi jer će tako i našim timovima biti bolje. I ponavljam, ukoliko sam podržao srpskog ili belgijskog kandidata, sutra ću dati ostavku", rekao je Hido Turkoglu za Anadolu novinarsku agenciju.

Mladi košarkaš slikao se sa Darkom Miličićem i jasno stavio do znanja za koga želi da igra! (FOTO)

AUTOR: Kurir/S.I. DATUM I VREME: 09.08.2019. 17:46 Otac mladog košarkaša Andrije Vukovića podelio sliku na kojoj je njegov sin sa svojim idolom. Andrija Vuković i Darko Miličić, Foto: Printscreen Facebook/Владимир Ву * Mladi košarkaš Andrija Vuković odbio je poziv Košarkaškog saveza Crne Gore i odlučio da igra za nacionalnu selekciju Srbije * Košarkaški savez Crne Gore sedište FIBA nije dostavio potvrdu da talentovani Vuković nije nastupao za kadetsku reprezentaciju te zemlje.

Turgaj Demirel je ponovo je izabran za prvog čoveka FIBA Evrope i na toj poziciji će biti do 2023. godine, ostali kandidati za ovu poziciju bili su Dejan Tomašević i Siril Kumans.

Demirel je imao 22 glasa, Kumans 17, a Tomašević 11.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića