Miloš Teodosić
Marko Metlaš
Nenad Krstić

M. Metlaš

Nenad Krstić, Foto: M. Metlaš

* Mundobasket je na programu 31. avgusta

* Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom

* Kao kapiten vodio je Srbiju do srebra na Evropskom prvenstvu 2009. i na Svetskom prvenstvu 2014.

Košarkaši Srbije su u jeku priprema za Mundobasket, očekuje ih Akropolis kup gde će odmeriti snage sa nekim od najjačih reprezentacija sveta.

A jedan od naših košarkaša koji su obeležili taj turnir je i Nenad Krstić, bivši reprezentativac Srbije i mnogih klubova, kako u NBA, tako i u Evropi.

Bogdanović odgovorio: "Nisu spremni za ono što ih čeka!" (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 13.08.2019. 19:22 Zaludeo je Amerikance! Bogdan Bogdanović i Badi Hild, Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli * Njih dvojica su saigrači u Sakramentu * Mundobasket je na programu od 31.

Trenutno se postavlja pitanje da li će sadašnji kapiten Srbije, Miloš Teodosić učestvovati na Mundobasketu koji se održava u Kini, a kako Krstić nas uverava da će Teo učiniti sve što može da se nađe u avionu na putu ka Kini:

"Ne bih ja Teodosića prerano otpisao, a vidim da to sada mnogi rade. Čuli smo se pre nego što je otišao na preglede u Bolonju. Olako je otpisan pre nego što su urađene detaljne analize" - rekao je Krstić.

Popoviću saopštili, on prvo rekao "Ne želim da pridajem značaj", ali onda IPAK PROKOMENTARISAO ĐORĐEVIĆA

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 14.08.2019. 13:52 Pohvalio je i trenera i reprezentaciju Srbije. Greg Popović, Foto: AP Selektor reprezentacije SAD Greg Popović pohvalno je govorio o reprezentaciji Srbije i poručio da je pod vođstvom Aleksandra Ðorđevića postavljen uspešan sistem. AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 13.08.2019. 22:39 Šteta!

Krstić kaže da i bez Teodosića, Srbija ima i dalje dobar sastav, ali on veruje da će njegov kum biti među 12 igrača Saše Đorđevića:

"Šta on znači ekipi, izlišno je govoriti, njegovo prisustvo je nemerljivo. Reprezentacija je i ranijih godina dokazivala da može da funkcioniše bez vodećih igrača. Uostalom, na Evropskom prvenstvu je jedna lopta odlučila o zlatu. Ako bude potrebno, moraće bez njega. Ne može niko da u potpunosti popuni njegovo mesto, ali svi ostali treba da se potrude da se odsustvo takvog igrača što manje oseti. Ali, ne volim da pričam da neće biti u timu. Poznajući Teodosića, on će dati sve od sebe da igra, pa makar i povređen" - zaključio je Krstić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Pitali smo navijače hoće li Zvezda proći Kopenhagen?