Miroslav Raduljica
Alo!/Marko Metlaš
Miroslav Raduljica

Alo!/Marko Metlaš

Miroslav Raduljica, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Centar košarkaške reprezentacije Srbije omiljen je među komšijama u jednom beogradskom naselju, koji za “Scenu” otkrivaju njegove male tajne.

Miroslav Raduljica trenutno je na Svetskom prvenstvu u košarci u Kini, a pritom mu ova zemlja uopšte nije nepoznanica. Naprotiv, Miroslav osim za reprezentaciju igra i za tamošnji klub Đangsu dragons. Ipak, kad god ima priliku, košarkaš dolazi u rodnu Srbiju, a komšije u jednom beogradskom naselju imaju samo reči hvale za centra reprezentacije. Naime, Miroslav ima stan u luksuznoj zgradi, a odmah ispod nalazi se jedan supermarket. Prodavačice na pomen njegovog imena odmah šire osmeh.

PROČITAJTE I:

 

- Pa kako da ne znamo našeg Raduljicu? Često je on ovde kod nas, ne znam šta kupuje, ali se uvek zadrži da se sa svima ispozdravlja. Čak i kad samo prolazi, a mi stojimo ispred, on stane da bi popriča sa nama. Zezam ga da je dovoljno visok da može da mi slaže proizvode na visokim policama i on mi uvek kaže: “Ma naravno, uvek, samo me pozovite” i smeje se. Ono što je sigurno jeste da ne glumi zvezdu i da je sasvim prizeman dečko. Svi ga ovde obožavaju - kaže prodavačica.

Vlasnik frizerskog salona Stevan često razgovara sa Raduljicom.

Miroslav Raduljica

M. Metlas

Miroslav Raduljica, Foto: M. Metlas

- Predobar je komšija. O njemu imamo samo reči hvale. Nasmejan je uvek. Nikada ga ništa ne pitam o košarci, jer dolazi u Srbiju da se odmori. Ne želimo da ga smaramo. Savršen je i veoma vaspitan dečko.

U obližnjem kafiću u koji košarkaš gotovo uvek dolazi kada je u Srbiji, kažu da ima svoje omiljeno piće, ali i jelo. Barmen Đorđe dodaje i da mu je košarkaš obećao da će doneti čaj iz Kine, koji je na dobrom glasu.

- Često ovde sedi kod nas, upoznao sam ga. Dođe, pozdravi nas sve i naruči svoju omiljenu kafu, duplu dozu normalne šolje, kapućina. Veliki je čovek, pa može mnogo kafe i da popije (smeh). Takođe, često doručkuje kod nas. Voli sendvič sa ćurećim prsima i pitu od jabuka. Galantan je, ostavlja i bakšiš. Najmanje o košarci pričamo, uglavnom pričamo o serijama koje su aktuelne. Pričamo i o čajevima koji su kod njih odlični, pa je obećao da će doneti neki. Dolaze mnoge poznate ličnosti kod nas, ali Raduljica je ostavio najbolji utisak. Pravi je car, uopšte nemamo osećaj da je megazvezda - kaže Đorđe.

PREPORUČUJEMO I:

 

U obližnjoj farbari dodaju da se Miroslav razume u mnoge teme, ali ipak je košarka glavna.

- Išli smo na sladoled zajedno (smeh). Ne dolazi ovde kod nas, ali živi iznad, tako da ga često viđamo. Prizeman je i normalan. Živi ovde kod nas šest ili sedam godina. Sasvim smo se navikli da nam je komšija. Moj sin igra košarku, pa sa Raduljicom pričam i o tome - kaže njegov komšija Zoran.

Miroslav Raduljica

Blic/Marko Metlaš

Miroslav Raduljica, Foto: Blic/Marko Metlaš

POGLEDJATE BONUS VIDEO

Saša Đorđević posle Argentine - "Problem je u saradnji"