Greg Popović
EPA-EFE/WU HONG
Greg Popović

EPA-EFE/WU HONG

Greg Popović, Foto: EPA-EFE/WU HONG

Neobična situacija desila se na konferenciji za štampu američke reprezentacije nakon poraza u četvrtfinalu protiv Francuske. Novinar grčke TV kuće je pitao NBA zvezdu Donovana Mičela kako se oseća kada stoji tu, kao poraženi učesnik nokaut meča Svetskog prvenstva, a neki drugi američki košarkaši nisu ni došli na Mundobasket.

Dva kandidata u igri za klupu Srbije, a jednog ne pamtimo po dobru!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 12.09.2019. 09:04 Kokoškov je sedeo na klupi Slovenije koja je u finalu poslednjeg Evropskog prvenstva bila bolja od Srbije. Košarkaši Srbije trening, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš Svetsko prvenstvo u košarci ulazi u samu završnicu. Prvi put posle 2006.

Mičel je počeo da odgovara ovako:

"Oni nisu hteli da dođu, to je njihova stvar. Mi imamo ovde 12 momaka, odnosno mene i 11 njih, koji želimo da se takmičimo (za SAD). Bilo je još igrača koji su to hteli, ovih 12 je na kraju odabrano. Neki drugi nisu hteli da igraju i neka ih. Znam kako se ja osećam, znam kako su moji saigrači ovde. Treba da se fokusirati na ono što smo mi sve vreme ovde, u ovom našem timu, pokušavali da uradimo. Mi nismo uzeli slobodne dane, došli smo na poziv trenera Popoviča i ostatka stručnog štaba.

Bio ubedljivo najbolji na terenu i razbio Ameriku, na korak je do medalje ali u glavi mu je SRBIJA!

AUTOR: blic-Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 23:49 Prisetio se bolne rane! Evan Furnije, Foto: (AP Photo/Ng Han Guan) Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Ameriku i plasirala se u polufinale Mundobasketa u Kini! Ponovili su uspeh od pre pet godina, a sada će imati nešto "lakši" zadatak jer su te 2014.

Dojurili smo čim su nam se sezone završile. Govorim to već neko vreme, ne radi se ovde o onima koji nisu tu, već o onima koji jesu. Vi, novinari, radite ono što je vaš posao, a mi smo 12 momaka koji hoće da se takmiče za Ameriku. Kao što i svi drugi članovi reprezentacija to čine za svoje zemlje. Glupo je što neki ljudi u našoj sopstvenoj zemlji tako ne gledaju na nas, ali mene za to briga. Hteli smo da se takmičimo, to smo sve vreme i radili", počeo je Mičel, ali ga je tada prekinuo selektor SAD.

Odgovor nenadano stigao: Tvoja otadžbina je Hrvatska, mamu ti je*em ustašku!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 11.09.2019. 23:01 - 11.09.2019. 23:23 Nisu ga štedeli! Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Šešelj se našao na udaru tviteraša koji su bili nemilosrdni * Šešelj poslao košarkaškoj reprezentaciji Srbije poruku da će se Srbi najviše obradovati pobedi nad Amerikancima * Lider radikala nije ni očekivao ono što je usledilo Lider radikala dr Vojislav Šešelj danas je svojom porukom pred sutrašnji meč srpskih košarkaša sa Sjedinjenim Američkim Državama na Svetskom prvenstvu u Kini izazvao lavinu komentara i to uvredljivih.

Greg Popovič je odjednom upao u reč svom igraču i ovako odgovorio zainteresovanom Grku:

"Znate, moram ovo da kažem. Krajnje je nepoštovanje uopšte izneti nešto tako. To, 'hej, momci, niste mogli da računate na ovog, ili na onog'. To je nepoštovanje prema Francuskoj i drugima koji su na ovom turniru. Francuska nas je pobedila i nije važno ko je bio u našem timu. Ja ne mogu da budem ponosniji nego što već jesam na ovih 12 momaka, koji su žrtvovali svoje leto da dođu i igraju zajedno, iako nikada pre toga nisu igrali zajedno.

Dali su sve od sebe u dvorani, takmičili su i zaslužili poštovanje za to. Kao što Francuska zaslužuje poštovanje za pobedu. Ne radi se ovde o tome da SAD nisu imale 'druge igrače'. Ne postoji to. Postoje samo ovi momci i oni rade sjajan posao, a ja sam na njih izuzetno ponosan!", rekao je Popovič.

1212 PROČITAJTE JOŠ:

Američku košarkašku reprezentaciju očekuje meč sa Srbijom u razigravanju od 5. do 8. mesta. Mnogi stručnjaci mislili su da će ovo biti i finale Svetskog prvenstva, ali da tako ne bude potrudile su se ekipe Argentine i Francuske koje su eliminisale favorite na papiru u četvrtfinalnim duelima.

BONUS VIDEO:

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!