Australija - Češka
FIBA
Australija - Češka

FIBA

Australija - Češka, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Mundobasketa u Kini, pobedom nad Češkom 82:70!

Potcenjivačka izjava superstara Amerike, svejedno mu protiv koga igra!

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:35 Borba za peto mesto! Donovan Mičel, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR Košarkaška reprezentacija Amerike poražena je od reprezentacije Francuske 84:79 (18:18,27:21,18:27,21:13). AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 11.09.2019. 11:45 Prvi meč u borbi za plasman Srbija igra u četvrtak od 13 časova.

Velika borba je viđena od samog starta meča, gledali smo duel između Satorinskog i Peti Milsa, a kao pobednik je izašao plej San Antonio Sparsa!

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo je Peti Mils odlično otvorio utakmicu i od prvih 13 poena Australije , on je postigao 11. U prvoj četvrtini videla se egal utakmica, pa ne čudi da je završena bez pobednika.

Drugu četvrtinu su bolje počeli Česi, ali su Lendejl i Delavedova sigurnom igrom doneli prednost od tri poena na kraju prvog poluvremena.

Meč je prelomljen u trećoj deonici, kada je Australija napravila seriju od 17:3 i stekla veliku prednost koju nije ispuštala do kraja.

Timska igra "Bumersa", što se može videti i po statistici, poene su postizali Bogut, Lendejl, Bejns, Ingleš, Kej, Gulding, dok je sa druge strane Satoranski bio jedini raspoložen sa osam poena.

Lako su održali sigurno prednost do kraja, i posle dosta dugo godina Australija će imati šansu da se bori za medalju!

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Peti Mils sa 19 poena, 3 skoka i četri asistencije, dok je kod poraženih Patrik Auda ubacio 15 poena. Bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl je postigao 7 poena uz pet skokova!

Australijanci će se u borbi za finale sastati sa Špancima, dok će drugi polufinalni par činiti selekcije Argentine i Francuske.

Češka će sa Srbijom, SAD i Poljskom igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

BONUS VIDEO

Saša Đorđević posle Argentine - prva izjava