Košarkaši u Kini trening
kss.rs
Košarkaši stigli u Fošan

kss.rs

Košarkaši stigli u Fošan, Foto: kss.rs

* Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15. septembra

* Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

* Srbija je u pripremnom delu ostvarila sve pobede

Posle izuzetno uspešno završenog turnira „Austajger kup“ u Šenjangu, na kome je Srbija osvojila prvo mesto i pehar pošto je bila bolja od Italije, Novog Zelanda i Francuske, naša reprezentacija stigla je u Fošan.

Saketi ne vodi sina u Kinu!

AUTOR: Tanjug/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.08.2019. 12:28 Italija će u Fošanu u prvoj fazi igrati protiv Srbije 4. septembra. Košarkaši Italije, Foto: twitter.com/HellenicBF Selektor italijanske reprezentacije Romeo Saketi, rivala Srbije na Svetskom prvenstvu, "precrtao" je svog sina Brajana Saketija na konačnom spisaku košarkaša za Kinu. AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.08.2019.

Naši košarkaši i stručni štab imali su let od Šenjanga do Gvangžua koji je trajao 3 sata i 45 minuta, a zatim su put nastavili autobusom, da bi posle sat i po vožnje stigli do Fošana. Pošto su se „preselili“ na jug Kine, dočekala ih je prilično drugačija klima nego u Šenjangu, odnosno veća vlaga i temperatura od 36 stepeni Celzijusa.

Košarkaši Srbije oduševljeni su arenom u Fošanu u kojoj će igrati mečeve grupne faze Mundobasketa. GBA međunarodni sportski i kulturni centar otvoren je jesenas, a ima kapacitet od skoro 15.000 mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će u subotu otvoriti Svetsko prvenstvo protiv Angole od 9.30, a "Orlovi" su u četvrtak prvi put "osetili" parket.

BONUS VIDEO:

Istorijski trenutak: Puna Marakana bodri Zvezdu do Lige šampiona!