Srbija - Portoriko
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Portoriko

ALO!/Marko Metlaš

 Foto: ALO!/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je ime rivala za doigravanje od osmog do petog mesta!

Potcenjivačka izjava superstara Amerike, svejedno mu protiv koga igra!

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:35 Borba za peto mesto! Donovan Mičel, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR Košarkaška reprezentacija Amerike poražena je od reprezentacije Francuske 84:79 (18:18,27:21,18:27,21:13). AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 11.09.2019. 11:45 Prvi meč u borbi za plasman Srbija igra u četvrtak od 13 časova.

Francuska je u veoma uzbudljivom meču pobedila Ameriku, pa ćemo ipak imati priliku da gledamo dugoočekivan duel između Srbije i SAD na Mundobasketu, doduše ne za zlatno medalju kako se isprva mislilo.

"Ne treba da trošim reči, videli smo utakmicu. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu, znali su tačno gde i kako da ih napadnu. Imaju mnogo atleta kao Amerikanci, iskoristili su iskustvo iz raznih liga, ne samo NBA, fantastičnom kontrolom priveli" - rekao je Đorđević na konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Đorđević nije očekivao da će tim Grega Popoviča ispasti iz borbe za medalju, što tvrde njegove reči da su se više spremali za "trikolore": 

"Za nas veliki protivnik. Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuske, misleći da ćemo ih sresti sutra. Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći. Utakmica za prestiž,. Utakmica za ponos, za pravi sportski rat. DA je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek" - rekao je Đorđević koji se nadovezao govoreći o motivu obe ekipe:

Pokazali su veliku hrabrost, ali ih je bivši Partizanovac zakucao i odveo "Bumerse" u polufinale! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:57 Češka će sa Srbijom, SAD i Poljskom igrati za plasman od 5. do 8. mesta. Australija - Češka, Foto: FIBA Košarkaška reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Mundobasketa u Kini, pobedom nad Češkom 82:70! AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:35 Borba za peto mesto!

"Maksimalno. Ne pričam o njima, ali naša će biti. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi. Ove dve reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, nisu uspele da se dočepaju polufinala".

Srbija - Argentina

Alo/Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: Alo/Marko Metlaš

Osvrnuo se i na težak poraz od Argentine:

"Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu. Svi mi smo radili celo leto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Počevši od njih. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč" - rekao je selektor Srbije koji je veoma pohvalno pričao o "gaučosima":

Micić je drugi put bio pred najtežom odlukom, a ovo je epilog

AUTOR: Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 11.09.2019. 17:10 Aleksandar Đorđević je na konferenciji za medije u Kini, pred sutrašnji duel sa Sjedinjenim Američkim Državama, jednom rečju razrešio dilemu koja je mučila sve ljubitelje košarke u Srbiji. Vasa Micić, Foto: Alo/Marko Metlaš Selektor je na pitanje kakva je odluka po pitanju Vasilija Micića odgovorio samo sa: "Ostaje".

"O Argentini sam govorio šest meseci. Ne znam da li postoji neka reprezentacija zlato na OI sa generacijom koja je gradila ovu generaciju. NA turniru u Kordobi susreli smo se Đinobilijem, Delfinom, Skolom, Noćioni, bili su Delija, Laprovitola, Kampaco koji su preuzimali, Garino, Brusino, koji su bili u NBA. Napravili su smenu generacija, ali pre svega fantastičnom privrženošću, imaju nesvakidašnji, jedinstveni ponos. Ne samo u košarci, ali je to specifično za njih. Znate kako ih prate i kakvu atmosferu prave. Odatle grade, sa trojicom plejmejkera su izuzetno digli reprezentaciju. Oni nemaju šta da izgube, mi smo imali mnogo. Isto kao Francuska – Amerika. Te utakmice se dešavaju, posebno u četvrtfinalima".

Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Đorđević je upitan i o porazu od selekcije Španije, a njegovo obrazloženje je:

"Utakmica protiv Španije je isto specifična, oni su se spremali samo za našu utakmicu, želeći da izbegnu Amerikance, što je normalno. Mi smo se isto pripremali. Odigrali smo kako smo odigrali, otvorili dosta sigurno, imali kontrolu igre. Onda su se desile greške i posle je došao poraz" - rekao je selektor Srbije koji je istakao da ga poraz od Španije boli:

"Jako je teško ustati u šest ujutru i igračima da dođemo u drugi grad, da se odmah uključimo na drugu utakmicu. To su mečevi od velikog značaja individualno za njih, svako od njih gleda to sa specifičnim ponosom. Porazi od Španije bole. Da li te osveste ili te spuste, to je individualno. Nije bilo vremena za analize".

Dogodila se najveća senzacija na SP!

AUTOR: Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 11.09.2019. 14:46 - 11.09.2019. 15:09 Francuska je pobedom nad Sjedinjenima Američkim Državama rezultatom 89:79 priredila senzaciju i eliminisala glavnog favorita na Svetskom prvenstvu u Kini. Foto: EPA Alex Plavevski Pobedom nad Amerikom, Francuska je zakazala polufinale protiv Argentine i znatno otežala plasman Srbiji na Olimpijske igre u Japanu 2020.

Potom je ušao u dubinu korena problema utakmice sa Argentinom:

"Tri-četiri puta smo ih stizali, a onda u tom momentumu ne uspemo da odemo na razliku na četiri-pet poena, da nastavimo utakmicu. A oni nas vrate na minus šest. To se nekoliko puta dešavalo. Nije bilo lako za igrače. Šta je tu je, mi smo profesionalci, sportisti. Ne razmišljajući daleko, već samo o Amerika".

Amerika Francuska

EPA Alex Plavevski

Amerika Francuska, Foto: EPA Alex Plavevski

Selektor kaže da su najteže utakmice u četvrtfinalu što se može videti iz priloženih utakmica:

"Odjeknulo je sve ovo. Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije! Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva. Za to radimo i zbog toga igramo. Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sam po sebi. I oni su uzdrmani. I oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija – Češka. Oseća se tenzija i značaj utakmice".

Potom je otkrio da ima taktiku kako da zaustavi Amerikance:

"Imamo naše recepte. Izvući ćemo pouke, oni su odigrali možda i najznačajniju utakmicu u skorijoj istoriji. Kada smo se sreli, rekao sam da ih vidim u četiri. To se obistinilo."

Srbija i Amerika će u razigravanju od osmog do petog mesta igrati i sa selekcijama Poljske i Češke.

BONUS VIDEO

Srdačno pozdravljanje Ane Brnabić sa premijerom Luksemburga Gzavijerom Betelom!