Igor Kokoškov
AP
Igor Kokoškov

AP

Igor Kokoškov, Foto: AP

Bivši jugoslovenski reprezentativac Saša Obradović prvi je kandidat da nasledi Aleksandra Ðorđevića na mestu košarkaške reprezentacije Srbije, prenosi Sportski žurnal.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se navodi, Obradović je gotovo izvesno novi selektor "Orlova", posebno što bi mogao da uskladi obaveze u Monaku sa reprezentativnim akcijama i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, za razliku od pomoćnog trenera Sakramenta i još jednog kandidata Igora Kokoškova.

Saša Obradović i Aleksandar Đorđević

ALO Foto: Marko Metlas

Saša Obradović i Aleksandar Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Kvalifikacije za EP 2021. startuju u februaru naredne godine kada Srbija igra protiv Finske i Gruzije i veruje se da Kingsi ne bi dali dozvolu Kokoškovu da odsustvuje.

Sigurno je da Srbija dobija novog selektora jer je Ðorđeviću istekao ugovor i već je javno saopštio da odlazi posle petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini.

Usadio ŠAMPIONSKI DNK i vratio nas tamo gde pripadamo!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 15.09.2019. 19:39 - 15.09.2019. 20:04 Srbija će dobiti novog selektora. Saša Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Na kormilo reprezentativne košarke došao je početkom 2014. godine. U prvim intervjuima davao je izjave koje su izazivale oprečne reakcije.

Obradović je, kao i bivši saigrač Ðorđević, imao puno uspeha kao igrač u reprezentaciji jer je bio deo tima koji je osvojio tri titule prvaka Evrope, jednu sveta i olimpijsko srebro.

BONUS VIDEO:

Đorđević:Odlazim, vreme je!